Pomoć Savjeta ministara u realizaciji projekata

0

SOKOLAC – Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić rekao je danas da će nastojati da na dnevni red Savjeta ministara budu stavljeni projekti koji bi bili realizovani na području opštine Sokolac, a u čijem bi provođenju jednim dijelom učestvovao i Savjet ministara BiH.
Mektić, koji je danas posjetio Sokolac na poziv načelnika opštine Milovana Bjelice, istakao je da bi se na taj način ojačale procedure i pretpostavke za realizaciju ozbiljnih većih projekata na području ove lokalne zajednice.

„Lokalna vlast vodi odgovornu politiku prema građanima, a Vlada i `Šume` vode neodgovornu politiku u vezi sa povratkom sredstava lokalnim zajednicama, što dodatno komplikuje situaciju sa finansiranjem obaveza iz budžeta ove opštine“, naveo je Mektić, koji je danas upoznat o konkretnim projektima koje lokalna vlast realizuje i načinu njihovog finansiranja u narednom peridu.

Prema njegovim riječima, na sastanku je istaknuto da postoji ozbiljna indicija o pojavi određenih oblika organizovanog kriminala u „Šumama Republike Srpske“, odnosno o zloupotrebama službenog položaja i drugo, što nanosi veliku materijalnu štetu Republici Srpskoj i lokalnim zajednicama.

Na sastanku je zaključeno i da je na području ove opštine bezbjednosna situacija dobra, a Mektić je rekao novinarima da na ovom području nema incidenata koji bi mogli biti dovedeni u vezu sa nekim radikalnim ekstremnim i nasilnim pokretima.

On je napomenuo da postoji opšta globalna prijetnja za cjelokupan region, i da se situacija prati, da bi eventualno bile spriječene takve pojave.

Bjelica je rekao da je posjeta ministra Sokocu bila informativnog karaktera, da se razgovaralo o bezbjedonosnoj situaciji na području ove opštine, a konstatovano je da je dobra saradnja između domicilnog stanovništva i povratnika, te da nema tenzija.

Prema njegovim riječima, konstatovano je da bi što prije trebalo da počne sa radom zavod za forenziku na Sokocu, kao i da bi trebalo pojačati kontrolu u korištenju prirodnih resursa, odnosno šuma, te da struka upravlja ovim resursima.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare