Pomoć sa raznih strana za humanitarnu akciju crkvene opštine

0

FOČA – Crveni krst iz Istočne Ilidže i Humanitarno-karitativna organizacije „Kruh Svetog Ante“ Franjevačke provincije Bosne Srebrene iz Sarajeva poslali su danas Pravoslavnoj crkvenoj opštini jabučkoj sa sjedištem u Ustikolini pakete humanitarne pomoći, a manastir Ostrog je uplatio 1.000 KM, čime se se uključili u humanitarnu akciju ove crkvene opštine.
Srbi povratnici u opštinu Ustikolina u Federaciji BiH, koja je do 1995. godine bila dio opštine Foča, okupljeni u Crkveni odbor, prikupljaju novac za toplifikaciju svog hrama i crkvenog doma, a ujedno i za pomoć socijalno ugroženim porodicama sa obje strane entitetske granice ne gledajući na vjeru i naciju.

Predsjednik Crkvenog odbora Milan Gagović kaže da su radovi za ugradnju grijanja u toku, te da su obišli više od 20 srpskih i bošnjačkih porodica u Ustikolini i Foči, kojima su podijelili pomoć u hrani, garderobi, higijenskim potrepštinama i novcu.

On ističe da im pomažu dobri ljudi sa svih strana, te da im se žitelji Ustikoline od srca zahvaljuju.

„Crveni krst Istočne Ilidže darovao je 20 paketa sa osnovnim životnim namirnicama, pojedinačne vrijednosti 70 KM, organizacija `Kruh Svetog Ante` poslala je ćebad, a manastir Ostrog je na račun Crkvene opštine Jabučke uplatio 1.000 KM. Nastavljamo radove u crkvi, za šta još nismo obezbijedili sva sredstva, i nastavljamo da pomažemo porodicama koje teško žive“, rekao je Gagović.

Crkvena opština iz Ustikoline uputila je manastiru Ostrog molbu i za pomoć Snežani Puhalo iz Kalinovika, kojoj je za transplantaciju jetre potrebno 85.000 evra, na šta je pozitivno odgovoreno, tako da će najveće svetilište Srpske pravoslavne crkve uplatiti novac na Snežanin račun, a čitaće se i molitve za njeno zdravlje.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare