Pomoć potrebna Ćirkovićima iz Osmaka i Jovičićima iz Žabara

0

BEOGRAD – Humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“ pozvala je sve humane ljude da se odazovu tradicionalnoj božićnoj akciji „Budi položajnik ugroženoj deci“ da bi unijeli božićnu radost u djetinjstva mališana iz porodica Ćirković iz Osmaka Republici Srpskoj i Jovičić iz Žabara, kao i djeci u Srbiji, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji.

Na sajtu organizacije je poziv humanim ljudima da simbolički preuzmu ulogu položajnika u ovoj tradicionalnoj božićnoj akciji.

„Srbi za Srbe“ su na sajtu postavili fotografije ugroženih mališana uz opis okolnosti u kojim žive i sugestiju šta im je neophodno za srećnije djetinjstvo, a među njima su djevojčice Jovana /10/, Teodora /5/ i Magdalena /5/ Ćirković iz Rakinog Brda kod Osmaka.

„NJihova kuća je puna vlage jer krov prokišnjava, a osim toga što je u lošem stanju, životni prostor je premali za šestoro dece… Porodica živi od jedne plate i tri dečija dodatka, što nije dovoljno ni za osnovne životne potrebe“, navodi se na sajtu organizacije, te ističe da je planirano da bude izgrađena kuća Ćirkovićima za šta je potrebno više od 30.000 evra.

Iz organizacije „Srbi za Srbe“ ukazali su i na djevojčicu Martu Jovičić iz sela Simićevo u opštini Žabari koja je stub svoje porodice jer joj je majka izgubila vid, a otac imao tešku povredu noge.

„Marta se stara i o četvorogodišnjem bratu Zdravku i jednogodišnjoj sestri Zdravkici. Kuća u kojoj žive prepravljeni je ambar za kukuruz pored koga su sagradili još dve sobe od blata, bez kupatila i osnovnih uslova za život“, navedeno je na sajtu i istaknuto da je u planu da porodici Jovičić-Novaković bude kupljena kuća za šta je potrebno 30.000 evra.

Svi koji žele da pomognu mališanima u Srbiji, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji mogu da to učine iz Republike Srpske pozivom na broj 17763 iz fiksne i mobilne telefonije po cijeni dvije KM, kao i na račun 56201281300241-58 NLB razvojne banke, te putem pej pala.

Iz Srbije humani ljudi mogu poslati SMS na broj 7763 po cijeni 200 dinara, te uplatiti na račun 160-279491-71, kao i putem pej pala i deviznog računa.

Na sajtu organizacije navedeni su i načini uplate iz SAD, Kanade, NJemačke, Švajcarske, Austrije, Švedske i Norveške.

(www.palelive.com / Srna / Foto: Srbi za Srbe)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare