Pomoć od skoro 4.000 KM

1

Turistička organizacija opštine Pale usmjerila je 3.790 KM u opštinski Fond za prikupljanje pomoći za nabavku medicinske opreme i pomoći socijalno ugroženim licima, saopšteno je iz te organizacije.

„Sredstva smo usmjerili u opštinski Fond zbog novonastale situacije izazvane virusom korona. Riječ je o 3.790 KM koje su prikupljene za vrijeme trajanja manifestacije `Snježna čarolija`, a odnosi se na prvo ekološko klizalište. Kako je i ranije najavljeno, ta sredstva su usmjerena u humanitarne svrhe“, navedeno je u saopštenju.

U saopštenju je navedeno da se direktor ove organizacije Dragan Jakić, i pored sredstava prikupljenih od klizališta, odrekao jednog dijela svoje plate, a članovi upravnog odbora te javne ustanove odrekli su se naknada.

„Zbog trenutne situacije zaključili smo da je najbolje ta sredstva usmjeriti na opštinski Fond za prikupljanje pomoći i dati doprinos u saniranju štete nastale zbog virusa korona“, izjavio je Jakić.

Jakić je rekao da zbog virusa korona, turizam kao grana privrede najviše trpi, ali da će se prema procjenama stručnjaka, najbrže i oporaviti.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović izrazio je zadovoljstvo ovakvim potezom lokalne Turističke organizacije, te je istakao optimizam kada je riječ o Palama.

„Najbitnije je da ostanemo disciplinovani. Što se više pridržavamo savjeta stručnjaka, to će prije ovo vanredno stanje proći“, poručio je Jugović i dodao da su Pale opština sa velikim potencijalom, pogotovo kada turističkim, te cijeni da će se svi turistički subjekti brzo oporaviti nakon epidemije.

Opština Pale je nedavno aktivirala namjenski račun za prikupljanje pomoći za nabavku medicinske opreme i pomoć socijalno ugroženim licima na području lokalne zajednice, koji će predstavljati svojevrstan fond na koji će biti uplaćena sredstva iz opštinskog budžeta, kao i dobrovoljne donacije lokalnih privrednika, javnih preduzeća i građana koji imaju mogućnost i želju da ličnim prilozima podrže akciju.

Svi koji žele novac mogu uplatiti na račun za posebne namjene, otvoren kod NLB Banke 562-012-81187733-22, a svrha uplate je pomoć za nabavku medicinske opreme i socijalno ugroženim licima.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Izgleda da će sve ovo na dobro izaći, em smo disciplinovani, em smo solidarni, em ko što Kon kaže, virus slabi. Blago nama u nevrijeme.