Pomoć od 750 KM mnogo znači

0

Na području opštine Pale ima 37 porodica sa četvoro i više djece u kojima je jedan roditelj bez posla i koji će primati mjesečnu pomoć od 750 KM.

Nikolina Danojlić, majka duplih blizanca, Davida i Konstantina koji imaju tri godine i sedam mjeseci, te kćerke Nađu i Helenu od sedam mjeseci, rekla je Srni da je jako lijepo što se ova tema pokrenula i što je učinjeno da i majke dobiju tu svoju nagradu.

Ona je istakla da 750 KM nije malo, posebno njoj kao majci može dosta pomoći jer su djeca zahtjevna, a pogotovo zbog poskupljenja proizvoda.

Predsjednik Udruženja višečlanih porodica „četiri plus“ Željko Ninković rekao je Srni da će ovim porodicama na Palama značiti mjesečna pomoć od 750 KM.

„Od 37 porodica, nezaposleno je 36 majki i 17 očeva. Tako da će mjera mnogo značiti, mada je to više kao socijalna, a ne pronatalitetna mjera. Ne verujem da će ova mjera mlade bračne parove opredijeliti da rađaju“, istakao je Ninković.

On je poručio da u paljanskom Udruženju višečlanih porodica ima njih 115, od čega 80 porodica spada u aktivne, što znači da imaju dijete na redovnom školovanju, uključući studente.

Ninković smatra da u isplatu pomoći treba svrstati i majke koje su rodile, a ne samo koje imaju četvoro ili više djece, jer ima jedna majka koja je rodila četvoro ili više djece, ali je imala tragediju da je dijete izgubila nakon pet godina.

Vlada Republike Srpske donijela je odluku kojom se obezbjeđuje finansijska pomoć nezaposlenom roditelju četvoro i više djece, u cilju podrške porodicama sa četvoro i više djece i pomoći održavanja kvaliteta porodičnog života.

Ova odluka Vlade Republike Srpske stupila je na snagu u četvrtak, 15. septembra.

(www.palelive.com / Srna / Foto: GS/Ilustracija)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare