Pomoć izgradnji najvećeg pravoslavnog hrama u BiH

0

FOČA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik posjetio je danas hram Svetog Save, koji je u izgradnji na desnoj obali Ćehotine kod Foče i obećao da će Vlada i sve institucije Srpske, kao i do sada, pomoći završetak najvećeg pravoslavnog hrama u BiH.

U toku su završni radovi na pokrivanju ove bogomolje u Foči bakarnim krovom za šta je Vlada Republike Srpske do sada izdvojila oko milion KM.

Predsjednik Srpske danas je u Foči posjetio i gradilište Studentskog doma u naselju Donje polje.

Izvođači radova, Građevinsko preduzeće “Perić” iz Bijeljine, uvjerili su predsjednika da će prva faza izgradnje Studentskog doma u Foči biti završena do kraja ove godine.

Studentski dom raspolagaće sa blizu 400 mjesta za studente Medicinskog i Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Foči.

Dekan Medicinskog fakulteta Milan Kulić istakao je da je ovo najznačajnija investicija u 19 godina dugoj istoriji postojanja Medicinskog fakulteta u Foči.

Kulić se zahvalio Vladi i predsjedniku Republike Srpske na izgradnji Studentskog doma koji je, kako je istakao, jedan od uslova za Bolonjsku akreditaciju ovog fakulteta.

Predsjednik Dodik će u popodnevnim časovima otvoriti jedan od renoviranih pogona bivšeg preduzeća Maglić u Brodu na Drini.

Investitor proizvodne linije u oblasti drvoprerađivačke industrije u Foči je preduzeće “Fekri” iz Egipta koje je u prvoj fazi zaposlilo 40 radnika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments