Položeni vijenci poginulim borcima

0

Na Palama je danas polaganjem vijenaca na centralno spomen-obilježje borcima poginulim u proteklom ratu, kao i na spomenik žrtvama Prvog svjetskog rata, obilježen Dan Republike Srpske – 9. januar.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je novinarima da je 9. januar veoma važan za sve građane Republike Srpske.

“Pale su imale specifičnu ulogu u nastanku Srpske, tu je stvorena i zato možemo reći da su Pale kolijevka Republike Srpske, prvi koraci odbrane učinjeni su ovdje i zato obilježavanjem nastojimo da to održimo zauvijek u srcima”, istakao je Jugović.

On je naveo da stanovnici opštine Pale mogu biti ponosni na ono što imaju, a to je Republika Srpska.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Pale Mihajlo Parađina rekao je da je 9. januar jedan od najbitnijih i najvažnijih datuma u istoriji Republike Srpske.

Parađina je naglasio da su Pale ratna prijestonica i da je potreban još kvalitetniji odnos svih republičkih vlasti prema Palama.

“Srpska je najvrednija tekovina odbrambeno-otadžbinskog rata za koju su pale ogromne žrtve i to ne smijemo nikada zaboraviti. Današnji i sutrašnji dan je prilika da se prisjetimo svih koji su dali svoje živote u temelje Srpske. Preko 23.000 pripadnika Vojske Srpske i MUP-a Srpske dalo je živote za odbranu svoga naroda”, istakao je Parađina.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Siniša Lasica rekao je da je nastanak Republike Srpske i svih institucija bio na Palama, te da su ponosni što danas odaju počast prijateljima, komšijama i rodbini koji su dali živote za njeno stvaranje.

Vijence su položili predstavnici opštine Pale, Boračke organizacije, grad Istočno Sarajevo, predstavnici Policijske uprave Istočno Sarajevo, predstavnici javnog i političkog života, te građani.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments