Položen vijenac na Vojničkom spomen-groblju

0

SOKOLAC – Delegacija porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila Sarajevsko-romanijske regije položila je danas vijenac na centralni krst u Vojničkom spomen-groblju „Mali Zejtinlik“ na Sokocu gdje je sahranjeno 956 boraca sa ovog područja poginulih u odbrambeno-otadžbinskom ratu.
Vijenac je položen povodom 15. septembra – Dana poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila Republike Srpske.

Ova delegacija položila je vijenac i kod spomen-česme na kojoj su upisana imena 86 boraca sa područja ove opštine poginulih u minulom ratu, koji su sahranjeni na groblju Gradac.

U Manastiru Svetog velikomučenika Georgija na Ravnoj Romaniji kod Sokoca lokalno sveštenstvo služilo je pomen za poginule borce. Na unutrašnjim zidovima ovog manastira upisano je oko 4.000 imena poginulih boraca sa područja Sarajevsko-romanijske regije.

Predsjednik Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila grada Istočno Sarajevo Mirjana Simanić rekla je novinarima da se traga za 394 poginula i zarobljena borca i civila sa područja Sarajevsko-romanijske regije.

Prema njenim riječima, do sada niko nije sudski procesuiran za zločine nad članovima njihovih porodica koje su i dalje diskriminisane od Suda i Tužilaštva BiH.

Predsjednik sokolačke Opštinske organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila Mitra Tabaković rekla je novinarima da se potražuju četiri nestala srpska borca i 11 civila sa područja ove opštine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare