Poljoprivrednicima 60.000 KM podsticaja za plastenike i mehanizaciju

3

Rukovodstvo opštine Pale održalo je danas sastanak sa 50 poljoprivrednika sa područja te lokalne zajednica kojima su dodijeljeni podsticaji za nabavku plastenika i poljoprivredne mehanizacije u ukupnoj vrijednosti 60.000 KM.

Jugović je rekao novinarima da su podijelili podsticajna sredstva za poljoprivrednike, a da će u narednim danima podijeliti podsticaje za preduzetništvo.

On je pojasnio da se, s obzirom na to da je za plastenike bilo prijavljeno više poljoprivrednika nego što je opština planirala, nadležno ministarstvo uključilo i omogućilo da ispoštuju sve zainteresovane poljoprivrednike.

„Zahvalio bih nadležnom ministarstvu za ulaganja u plasteničku proizvodnju. Uspjeli smo da ispoštujemo sve zainteresovane i obezbijedili 30 plastenika, kao i 20 podsticaja za kupovinu mašina i priključaka za te mašine“, rekao je Jugović.

On je naveo da je potpisano nekoliko ugovora sa korisnicima podsticaja u poljoprivredi, a da će nakon što poljoprivrednici dostave fakture i fiskalne račune za nabavljenu mehanizaciju biti potpisani ugovori i sa ostalim korisnicima i tako im refundirati 50 odsto uloženih sredstava.

„Cilj opštine pri dodjeljivanju ovih podsticaja je da se imanja očuvaju i uređuju i da poljoprivrednicima na određen način popravimo kućni budžet. Ukupno iz budžeta za razne vrste podsticaja obezbijeđeno je 150.000 KM za ovu godinu, a za iduću planiramo da ta sredstva budu još veća“, istakao je Jugović.

On je zahvalio svim korisnicima koji su se odlučili za uzimanje ovog vida podsticaja i izrazio nadu da će ta sredstva biti iskorištena na najbolji mogući načun.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Siniša Lasica rekao je da im je drago što će podijeliti sredstva za ljude koji rade i obrađuju svoja, ali i imanja koja uzimaju pod zakup, te da će naredne godine u budžetu planirati veći iznos.

Jedan od korisnika podsticaja u poljoprivredi Drago Blagojević rekao je da je ovaj poslovni potez koji je učinila opština pokazatelj da brinu o građanima i narodu, iako je teška situacija u agrarnom sektoru na području opštine Pale gdje je mnogo imanja napušteno.

Blagojević je naveo da je kupio rotacionu kosačicu koja će zamijeniti ručnu kosačicu jer uzima mnogo tuđih livada u zakup za košenje.

Prema njegovim riječima, sredstva su transparentno podijeljena i nadležne komisije su radile objektivno.

Blagojević je dodao da ova pomoć opštine mnogo znači za ljude koji su ostali na svojim imanjima i koji svoju djedovinu neće da prodaju nego održavaju.

Jedan od korisnika podsticaja Radislav Skokić iz Mokrog zahvalio je rukovodstvu opštine, ističući da će mu podsticaj dobro doći i da planira da ostane na imanju i obrađuje zemlju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
3 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Za mene nema nista,nisam clan vase stranke.Ali bice bolje nek smo zivi i zdravi.

Bas me cudi. Tamo ima bas puno meeda

Dobar izraz, ,,ispoštujemo sve zainteresovane“.