Poljoprivredna mehanizacija i priključci za 56 korisnika

3

Načelnik opštine Pale Boško Jugović potpisao je danas ugovor sa 56 poljoprivrednih proizvođača koji su ostvarili pravo na mehanizaciju i priključne mašine dodijeljene po javnom pozivu ove lokalne zajednice, ukupne vrijednosti 50.000 KM.

Jugović je rekao novinarima da je kroz ciklus podsticaja u poljoprivredi, koje izdvajaju već treću godinu, prošlo 150 građana lokalne zajednice.

„Možemo biti zadovoljni jer su poljoprivrednici motivisani, imaju ne samo materijalnu nego i moralnu podršku opštine Pale. Želimo da na određen način urede svoja domaćinstva i bar malo popune kućni budžet“, izjavio je Jugović.

On je dodao da lokalna zajednica učestvuje sa oko 50 odsto od vrijednosti mašine, te da su zadovoljni što su uspjeli u teška vremena zbog virusa korona kroz budžet odvojiti određena sredstava za ove podsticaje.

Jugović je naveo da je konkurs bio javan i zahvalio svima koji su učestvovali.

Korisnik podsticaja Sanja Grković sa Pala rekla je da se na javni konkurs prijavila jer se bavi poljoprivredom, te da su dobili motofrezu koju će koristiti prilikom obrade zemljišta.

Ona je zahvalila rukovodstvu opštine koje je poljoprivrednicima omogućilo mehanizaciju za dalji rad.

Načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Pale Žarko Čović rekao je da je 56 korisnika ostvarilo pravo na podsticaje za priključne mašine i mehanizaciju u poljoprivredi, vrijednosti 50.000 KM, te da na taj način lokalna uprava pokušava da podstakne ljude da se vrate na selo, prošire svoje posjede i bave se poljoprivredom.

„Želimo da se poljoprivrednici udruže u udruženja i zadruge da bi mogli aplicirati prema ministarstvima, međunarodnim institucijama i fondovima koji daju sredstva za podsticaj poljoprivredi“, rekao je Čović.

Prema njegovim riječima, cilj jeste da na području opštine Pale imaju ukrupljenu poljoprivrednu proizvodnju i da stvore određene krajnje proizvode koji bi bili autentični sa paljanske teritorije.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
3 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Znam ja jednog od ovih 56 ima zemlju koju nije vidio 20 godina zivi u stanu i obradjuje ko zna sta, ali je dobio podsticaj. Svaka cast.

Ma neka ga njemu je i namjenjeno da se vrati na selo koliko toliko.Ja bi djelio ljudima koji hoće da se vrate na selo1 kravu i 10 ovaca pa da to vrate za dvije godine i da se proslijedi drugima.

Dobro je pa te niko ne pita