Politika se umiješala u studentski život

0

Opštinski odbori SDS i PDP u Palama pozvali su direktora Studentskog centra Pale, Dragu Ivanovića, da podnese ostavku na tu funkciju, zbog, kako su naveli, katastrofalne situacije u toj ustanovi i njegovih samovoljnih postupaka koji je guraju u potpunu propast. Predstavnici ovih stranaka zatražili su na zajedničkoj konferenciji za novinare i da prestanu zloupotrebe Studentskog centra Pale u stranačke svrhe, kao i da se zaustavi nenamjensko trošenje sredstava za plate radnika koji su primljeni mimo zakonskih propisa.

– U SC Pale ljudi su nezakonito primani na radna mjesta, koja nisu predviđena sistematizacijom, što znači i da resorno ministarstvo ne uplaćuje sredstva za njihove plate. To jasno budi sumnju da se novac za te namjene obezbjeđuje nauštrb studentskog standarda – izjavio je predsjednik OOSDS Pale, Miodrag Kovačević, podsjetivši i na nepravilnosti u vezi s izborom studentskog predstavničkog tijela, kao i na činjenice da više nije u funkciji ni internet klub ni bazen u Studenstkom domu na Koranu. Potpredsjednik ovdašnjeg odbora PDP, Siniša Janjić, ukazao je na to da, kako je rekao, lokalni SNSD vodi pogrešnu politiku kadrovanja, imenujući za vršioce dužnosti direktora pojedinih institucija i ustanova pojedince koji ne ispunjavaju ni osnovne zakonske uslove.

Direktor Studenstkog centra Pale, Drago Ivanović, odbacio je u izjavi za „Fokus“ navode predstavnika paljanskih odbora SDS i PDP, rekavši da je situacija u ustanovi koju on vodi sasvim zadovoljavajuća.

– Postoje upravljačke strukture ustanove i Ministarstvo prosvjete i kulture RS, kojima polažem račune o svom radu, i ne mislim da to činim u slučaju opštinskih odbora bilo koje stranke – rekao je Ivanović.

On je naglasio da ga predstavnici SDS i PDP, koji čine i skupštinsku većinu u SO Pale, nikada nisu pozvali na razgovor čija bi tema bio studentski standard.

(Fokus)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare