Policijski službenici darovali krv povodom Dana policije Republike Srpske

0

Trideset pripadnika Policijske uprave Istočno Sarajevo danas je darovalo krv u Odjeljenju za transfuziju krvi u Bolnici „Srbija“ povodom Dana policije Republike Srpske – 4. aprila.

Šef Službe transfuzije u Bolnici „Srbija“ Jelena Stojanović Lukić rekla je da krv dolazi u pravom momentu, kada su rezerve nešto slabije i biće iskorištene za liječenje pacijenata u Bolnici „Srbija“

Ona je zahvalila policajcima jer su oni redovni dobrovoljni davaoci krvi, te napomenuo da je ovaj humani gest od velikog značaja budući da se rezerve stalno moraju zanavljati.

Prema njenim riječima, krv ima rok trajanja i uvijek se treba voditi maksimom da krv mora da čeka pacijenta, jer pacijent ne može nikako da čeka.

Lukićeva je apelovala da građani, koji su zdravi i sposobni, dođu u Službu transfuzije radnim danom od 7.00 do 14.00 časova i daju krv.

Ona je rekla da Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi svaki mjesec organizuje akcije i već sutra je planirana na Sokocu, gdje je prijavljeno 40 dobrovoljnih davalaca, a početkom aprila imaju najavljenu akciju na Palama koju organizuje opštinski Crveni krst.

Komandir Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Istočno Sarajevo Srđan Samardžija rekao je da se policijski službenici uvijek odazivaju ovakvim akcijama i da će tako biti i ubuduće.

Samardžija je napomenuo da je dobrovoljni davalac krvi od 2003. godine i da je ovo 18 put da daruje dragocjenu tečnost.

Pomoćnik komandira u Policijskoj stanici Pale Mladen Brčkalo rekao je da se odazvao današnjoj akciji, jer smatra da je, pogotovo u vrijeme epidemije virusa korona, izuzetno humano i veliki gest pomoći koliko se može onome kome je potrebna ova dragocjena tečnost.

„Smatram da je to human gest i pozvao bih sve svoje kolege koje su u mogućnosti da se odazovu, da u što većem broju pomognemo ovakve akcije“, rekao je Brčkalo, koji se četvrti put odaziva ovakvoj akciji.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare