Policije Srpske i Kantona Sarajevo tragaju za počiniocima

8

Policija Republike Srpske aktivno sarađuje sa policijom Kantona Sarajevo i traga za licima koja su rano jutros na području Sarajeva izvršila krivično djelo nad policijskim službenicima ovog kantona, rekla je Srni načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović.

“Odmah po izvršenju krivičnog djela obaviješteni smo od policijskog komesara iz Kantona Sarajeva o ovom djelu i zatražena je naša pomoć, jer postoji mogućnost da su lica prebjegla na teritoriju Republike Srpske”, dodala je Miljanovićeva.

Ona je naglasila da se u ovom trenutku ne zna ko su izvršioci krivičnog djela.

“U potrazi je angažovana jedinica za podršku Istočno Sarajevo i kao dodatne snage policije, svakog trenutka razmjenjujemo informacije sa kantonalnom policijom”, rekla je Miljanovićeva.

Portparol MUP-a Sarajevskog kantona Suvada Kuldija potvrdila je Srni da je nakon pucnjave rano jutros u sarajevskom naselju Alipašino Polje ubijen jedan policajac, a drugom se ljekari bore za život.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Neće ni bit otkriveno, trebalo da ima političku pozadinu…

Dan prije ubistva policajaca, u Zadru nadjeno kilogram kokaina kod policajca. Hoću reci, ono sto je velikoj vecini jasno, nema organizovanog kriminala bez učešća policijskog vrha. A onda, sasvim logican zakljucak, kome je u interesu rasvjetljavanje slučaja i narusavanje plodonosne sprege.
S druge strane, postavljam pitanje, da je, prilikom pljačke auta, stradao, recimo, vlasnik automobila, da li bi se ovoliko pažnje poklonilo rasvjetljavanju slucaja

Žao mi je života i djece koja su ostala siročad ali zar policija misli da će do vijeka samo da “udaraju” i ubijaju narod? Ubistava koje niko ne riješava, iz godine u godinu sve više … Pa kako su mislili da se oni koji su “zaštićeni” nekad neće okrenuti protiv njih? Sada je haos. Sada su se svi digli. A kada ubiju nekog od nas “istraga je u toku”

Ko je ubio Davida???

Ko je ubio Srdjana Knezevica, Zeljka Markovica, Sinisu Savica Mauzera i druge heroje. Narkomani me ne interesuju oni se medjusobno ubijaju. Ko nam ubija heroje?

Koliko malodusnosti u jednom komentaru. To je taj nedostatak empatije koji je izvorni problem. Vi i vase generacije ste ubili i Markovica i Knezevica i Mauzera. Vi ste ratovali i drzavu unistili. Vi ste sjeli na pozicije nakon toga i ojadili ovu zemlju do kraja. Vi i vase generacije ste sve unistili i onda se iscudjavate sto se ovakve stvari desavaju i onda jos kazes da te ne interesuje ubistvo necijeg djeteta. Sad ste svi pametni dok mladi zbog vasih postupaka napustaju zemlju na sve moguce nacine. Ali neka je i napustaju, sto bih zivio pored covjeka koji kaze da ga ne interesuje ubistvo necijeg djeteta? Neka hvala, ne zelim takvog sugradjanina.

Делим ваше мишљење и жалосно је што смо као народ остали неми на смрт оних који су били хероји и браниоци овог наорда и Републике Српске. Није било демонстрација када су мучки убијени ни наш Срђан ни Жељко а ни Маузер као ни многи други којима сви дугујемо то што данас живимо на Палама, што нисмо избеглице негде у Србији или још даље. Наркоманија је убица многих како оних који се дрогирају тако и оних који су жртве криминала наркомана. Наркоманија јесте велики проблем не само код нас него свуда у свету и још ће дуго дуго година да убија по свету а и код нас. Не постоји земља где нема наркомана и наркоманије на жалост. Морамо се борити против овог зла заједно и свим средствима друге нам нема.

Narkomanija je bolest zavisnosti, i uvijek se postavlja pitanje zašto je neko postao narkoman. Da li je zakazala porodica, škola, a sve češće i sam sistem. Odgovor je, kao i uvijek, u crnom humoru koji kaze “Crno nam se pise, belo nam se vuce,”
Ubistva se rasvjetljavaju, bez obzira na klasnu, vjersku i nacionalnu pripadnost.
Posebno indikativna za rjesavanje su ubistva u kojima je les sa obdukcije vracen u nekompletnom stanju.
S tim u vezi, ubistva rjesavati kao ugrozavajuce i uzasavajuce devijacije, ionako posrnulog, drustva.
Pravdu tražiti na sve legitimne načine, i, ni u kom slučaju, stigmatizirati osobe.