Policajci dobrovoljno dali krv

0

ISTOČNO SARAJEVO – Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo danas su dali krv za potrebe Bolnice u ovom gradu povodom obilježavanja krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske – Svetog arhangela Mihaila.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Nebojša Popović izjavio je novinarima da je ovo tradicionalna akcija u kojoj učestvuju službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo, te da je i on više puta darivao krv, što je učinio i danas.

„Oko 40 naših pripadnika će danas darovati krv za potrebe Bolnice u našem gradu“, naglasio je Popović.

Pripadnika Jedinice za podršku Milojko Jokičević, koji je do sada darivao krv 17 puta, rekao je da ovo human gest koji može nekome spasiti život.

„Svakodnevno pomažemo građanima i ovo je samo jedan segment našeg posla. Mnogo mojih kolega rado se odazove ovakvim akcijama, koje se organizuju na svakih tri do šest mjeseci na nivou naše uprave“, istakao je Jokičević.

Transfuziolog u Bolnici u Istočnom Sarajevu Mirna Ašonja rekla je da je akcija organizovana treći put u ovoj godini, te izrazila zadovoljstvo dosadašnjim odzivom.

„Zalihe krvi u Bolnici su trenutno odgovarajuće. Akcija će svakako pomoći u popunjavanju rezervi kako naše službe, tako i Zavoda za transfuzijsku medicinu, jer smo uvezani i vršimo razmjenu krvi“, istakla je Ašonja.

Akcija dobrovoljnog davalaštva krvi u Službi za tranzfuzijsku medicinu Bolnice u Istočnom Sarajevu traje danas do 15.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare