Pokušaj razjedinjenja Boračke organizacije

0

Odbor porodica poginulih i zarobljenih boraca Boračke organizacije Pala nezadovoljan je načinom na koji su predstavnici Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske /RS/ pokušali na Palama da oforme kancelariju svoje organizacije.

Navodeći da na području opštine Pale nema nestalih boraca, predsjednica Odbora Milojka Jokić danas je na konferenciji za novinare izjavila da stoga nema ni razloga za formiranje kancelarije Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, čija je isključiva nadležnost traženja u ratu nestalih boraca i civila.

Prema njenim riječima, emisari Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila prethodnih dana su na Palama, ne obrativši se prethodno opštinskoj Boračkoj organizaciji, vrbovali porodice poginulih boraca za osnivanje kancelarije svoje organizacije, nudeći im mnoga obećanja da će im biti bolje.

„Odbor porodica poginulih i zarobljenih boraca Boračke organizacije opštine Pale ocjenjuje da se radi o političkoj manipulaciji i pokušaju razjedinjavanja Boračke organizacije te iz tog razloga osuđuje postupak pozivanja porodica poginulih boraca na novo organizovanje“, rekla je Jokićeva podsjećajući da Boračka organizacija, u partnerstvu sa Vladom Republike Srpske i lokalnim zajednicama, rješava sva statusna prava svojih članova.

Konstatujući da po Zakonu o formiranju fondacija i udruženja nema prepreka za osnivanje te kancelarije predstavnik Boračke organizacije opštine Pale Goran Veljić zamjerio je Republičkoj organizaciji porodica nestalih zbog nekorektnosti.

Veljić je naveo da su od predsjednika Republičke organizacije porodica nestalih Nedeljka Mitrovića u telefonskom razgovoru saznali da on ne zna o čemu se radi.

Član Odbor porodica poginulih i zarobljenih boraca Boračke organizacije opštine Pale Vojo Milutinović založio se da ovaj problem bude riješen u direktnom razgovoru dvije organizacije.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=YkdmpewqWAk}

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare