Pokret pomogao kolektivni centar u Podgrabu

0

Ispunjavajući predizborna obećanja, Pokret za naš grad – Pale pokrenuo je novu praksu kada je u pitanju briga o najugroženijim sugrađanima. Na preporuku OO Crvenog Krsta Pale, odlučili smo da pomoć u hrani i osnovnim higijenskim sredstvima dodijelimo kolektivnom centru u Podgrabu, kao i porodici Čvoro, kojoj je u požaru stradao dom. Ukupna vrijednost 12 paketa je 1 700 KM, a sredstva su obezbijedili odbornici Pokreta za naš grad, kao i vršilac dužnosti načelnika za privredu i društvene djelatnosti u SO Pale. Akciji se pridružio i naš sugrađanin preduzetnik Dragan Petković, koji nije član Pokreta.

Priča koja je i zvanično počela danas u Podrgabu, dobiće svoj nastavak već za dva ili tri mjeseca, kada će predstavnici Pokreta posjetiti drugi centar koji se nalazi u Palama ili porodice i osobe koje ne mogu da se brinu o sebi. Pozivamo sve naše sugrađane da se osvrnu oko sebe i pruže pomoć onima kojima je potrebna. Ako mislite da je ono što radite suviše malo u odnosu na potrebu, ne zaboravite da je to nekome mnogo i da lijepa riječ ponekad može pomoći.  

Podsjećamo vas da su se članovi izvršnih organa Pokreta obavezali na izdvajanje minimalno 10% od ukupnih novčanih prihoda, a taj procenat se usmjerava u humanitarni fond. Ipak, nadamo se da će u narednom periodu biti manje korisnika ove pomoći i da će stanovnici opštine Pale biti u mogućnosti da svojim radom obezbijede sredstva za sebe i svoje porodice.

Branka Kovačević – Pokret za naš grad Pale

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare