Pokrenuta incijativa za osnivanje toplane

0
Grijanje - ilustracija
Ilustracija

ISTOČNO SARAJEVO – Skupština opštine Istočna Ilidža usvojila je danas inicijativu za osnivanje komunalnog preduzeća „Toplane“.

„Na zahtjev naših investitora, na sjednici je usvojena inicijativa o formiranju javnog preduzeća `Toplane` zahvaljujući tome što je u Istočnoj Ilidži u posljednjih godinu dana usvojeno četiri ili pet regulacionih planova kojima će znatno da bude proširen urbani dio opštine“, rekao je načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović.

On je dodao da će preduzeće imati pet do osam zaposlenih koji će biti zaduženi za servisiranje mreže.

„Kada tome dodamo formiranje preduzeća koje će se baviti vodovodom i kanalizacijom, mislim da ćemo u narednoj godini u ova dva preduzeća zaposliti dvadesetak ljudi“, rekao je Božović.

Govoreći o vrijednosti projekta „Toplane“, on je naveo da u početku
investitori ulažu sredstva za razvoj podstanica i podstanice prenose u vlasništvo budućeg preduzeća.

On je podsjetio da je na jednoj od prethodnih sjednica pokrenuta inicijativa za studiju izvodljivosti za formiranje preduzeća koje bi se bavilo vodovodom i kanalizacijom, te da su u okviru danas usvojenog rebalansa budžeta i sredstva previđena izradom te strategije.

Odbornik Nebojša Šešlija /SNSD/ rekao je da je SNSD podržao usvajanje odluke o izradi plana iz Studije izvodljivosti o osnivanju „Toplane“, te da će kada dobiju materijale donijeti konkretno mišljenje o osnivanju preduzeća.

„Dali smo podršku i rebalansu budžeta opštine, iako je do rebalansa došlo nepopularnom mjerom – kreditnim zaduženjem. Kreditna sredstva odlaze u poboljšanje života građana, u infrastrukturne projekte i zbog toga ne želimo da opstruišemo nijedan projekat koji se tiče poboljšanja životnih uslova stanovika ove opštine“, rekao je Šešlija.

Komentarišući informaciju o poslovanju privrede po završnom računu za 2017. godinu, Šešlija je rekao da je frapantan podatak da 40 odsto ukupnih sredstava prikupljenih u opštini odlazi na kladionice.

„To je dovoljan pokazatelj koliko menadžment opštine privlači investitore i stvara privredni ambijent koji je podoban za razvoj Istočne Ilidže“, ocijenio je Šešlija.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare