Pokreni svoj posao (Start Your Business)

0

Business Innovation Programs (BIP) je neprofitna fondacija iz Norveške čija je misija usmjerena ka stvaranju novih radnih mjesta i podršci stručnjacima koji se bave ekonomskim razvojem u svojim zajednicama. Aktivnosti BIP-a se zasnivaju na principima tržišne ekonomije i oslanjaju se na prenošenje dobrih preduzetničkih praksi.

BIP sprovodi projekte u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori i Iraku.

Pokreni svoj posao (Start Your Business) je program kojim BIP pruža osnovnu podršku osobama koje žele da pokrenu svoj posao. Koristeći inovativne module za obuku potencijalnih preduzetnika BIP nudi priliku za besplatan razvoj biznis plana (Business Plan Development) te osnovnu finansijsku podršku za početak posla kroz fond za registraciju posla putem sufinansiranja (Fund for business registration). BIP je, na ovaj način, pomogao osnivanje oko 302 nova preduzeća u BiH i Srbiji i 374 preduzeća u Iraku. Ciljane gupe ovog programa su muškarci, potencijalni preduzetnici, starosti od 18 do 35 i žene, potencijalne preduzetnice, bez obzira na starosnu dob.

U BiH BIP djeluje od 1996. godine sprovodeći još nekoliko programa:

– Omladinsko preduzetništvo (Student Enterprise Program)
– Program rasta i razvoja (Development and growth program)
– Ljetni prekogranični kamp

Program edukacije Pokreni svoj posao (prvi ciklus) će biti održan u Palama, u periodu od 18. do 24. februara 2013. godine, u hotelu Damis. Prvi ciklus obuhvata edukaciju i rad sa 20 polaznika.

Zainteresovani za učešće mogu se prijaviti u zgradi opštine Pale u kancelariji br. 28 (Odjeljenje za privredu) i prostorijama CISO Pale.
Za prijavu potrebno je samo da imate ideju, želju za novim saznanjima i da ste nezaposleni. Prijave se mogu podnijeti do 08.02.2013. godine. Obuka je besplatna (sve troškove snosi BIP organizacija).

U slučaju većeg broja prijavljenih učesnika, biće održane još dvije edukacije u narednom periodu.

Učesnici seminara će imati priliku kroz praktičan rad naučiti izradu biznis plana po BIP metodologiji i na taj način provjeriti svoju poslovnu ideju. Polaznicima koji se nakon prođene obuke odluče za registraciju sopstvenog biznisa BIP fondacija će sufinansirati dio troškova registracije.

Svi učesnici koji prođu edukaciju dobiće certifikat.

Više informacija možete dobiti na telefone: 064 430 86 21 i 065 759 344.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare