Pokloničko putovanje do manastira u Ozrekovićima

0

SOKOLAC – Udruženje „Sveti Vasilije Ostroški“ sa Sokoca organizovalo je danas pokloničko putovanje dugo 18 kilometara do Manastira Svete Trojice u Ozerkovićima, koji je proslavio svoju slavu.
Predsjednik Udruženja Dejan Elez rekao je Srni da su hodočasnici, dobi od osam do 68 godina, krenuli jutros na put ispred Crkve Svetog proroka Ilije.

On je istakao da je prezadovoljan odzivom vjernika sa Sokoca kojima su se pridružili poklonici iz Istočnog Novog Sarajeva, Pala, Mokrog i Rogatice. Ukupno ih je bilo 70.

Elez je podsjetio da su poklonici krenuli pod sloganom – „Za ovaj put treba manje truda, gdje god da krenemo Božija su čuda“.

Iguman Georgije, nastojatelj manastira u Ozerkovićima, rekao je Srni da su poklonici koji prvi put dolaze pješke sa Sokoca u ovaj hram „manastirski ljudi, braća hrama i jedna hrišćanska porodica koja se okuplja svaki put kada je potrebno“.

Dolazak poklonika na ovaj način na najradosniji praznik u godini za igumana znači mnogo. manastir Ozrekovići

On je podsjetio da je ovo jedan od tri najveća praznika i smatra se rođendanom hrišćanske crkve, kada su apostoli dobili duhovnu blagodat i snagu da propovijedju jevanđelje po čitavom svijetu.

Proslavljanju hramovne slave u Ozerkovićima prisustovali su predstavnici političkog, društvenog i privrednog života opština Sarajevsko-romanijske regije.

Manastir Svete Trojice u Ozerkovićima izgrađen je na tromeđi opština Sokolac, Pale i Rogatica i osvećen je 2005. godine.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare