Pokloni za prvačiće u školama „Mokro“, „Srbija“ i „Pale“

0

Rukovodstvo opštine Pale posjetilo je u ponedjeljak osnovne škole „Mokro“, „Pale“ i „Srbija“ i uručili poklone za 171 prvačića povodom početka nove školske godine.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović poželio je direktorima, kolektivima škola i prvačićima uspješan početak školske godine i istakao da je to najsrećniji dan za opštinu jer se školuje jedna nova generacija.

„Znajući kakvo je stanje u obdaništima gdje se traži mjesto više, možemo reći da nije toliko drastičan pad upisanih. Želim da ovi mališani postanu uzorni građani Pala i Republike Srpske“, rekao je Jugović novinarima.

Direktor Osnovne škole „Mokro“ Radmila Veselinović istakla je da je u ovoj školi upisan 21 prvačić i jedan prvačić u područno odjeljenje na Hreši.

Direktor Osnovne škole „Pale“ Aleksandar Rajić kaže da su u ovu školsku godinu upisana 93 prvačića, raspodijeljena u četiri odjeljenja u dvije smjene.

„Nažalost, nismo zadovoljni brojem upisanih prvačića, jer je manji u odnosu na prošlu godinu. Ipak, taj broj za školu Pale je stabilan jer posljednjih desetak godina standarno imamo četiri odjeljenja“, rekao je Rajić i dodao da broj prvačića varira za nekih 10 učenika.

Prema njegovim riječima, škola raspolaže izuzetno kvalitetnim nastavnim kadrom, ove godine su uspjeli zamijeniti namještaj u tri učionici, te nabaviti novi didaktički i pedagoški materijal.

Direktor Osnovne škole „Srbija“ Sanja Marković rekla je da je u toj školi upisano 56 učenika u dva odjeljenja prvog razreda, te da je u cijeloj regiji konstantan pad broja upisane djece.

„U mjestu Podgrab imamo područnu školu u kojoj smo do sada upisivali po jedno odjeljenje, međutim ove godine to se nije dogodilo. Samim tim naša škola je na nivou naredne školske godine ostala bez dva odjeljenja“, kaže ona.

Markovićeva je navela da će u ovoj školskoj godini broj učenika u dva odjeljenja biti malo veći i da će biti teže raditi, ali će, zahvaljujući iskustvu učitelja, učenici savladati potrebno gradivo.

U tri osnovne škole na području opštine Pale za đake prvake pripremljen je i prigodan kulturno-umjetnički program.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare