Pokloni povodom prvog rođendana trojki Žižović

0
Pokloni povodom prvog rođendana trojki Žižović

ROGATICA – Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović uručila je danas prigodne poklone za tri bebe iz porodice Žižović u Rogatici, povodom njihovog prvog rođendana.

Davidovićeva je rekla Srni da joj je veliko zadovoljstvo što je danas na prvom rođendanu trojki porodice Žižović.

„Ovo je zaista lijep trenutak za mene jer malo je trojki u Republici Srpskoj, a posebno mi je drago da su ove trojke rođene u bolnici Foča, tamo gdje sam ja nekada radila, gdje rade izvrsni ginekolozi“, rekla je Davidovićeva.

Ona je dodala da je porodica Žižović podržana kroz tri projekta Ministarstva porodice, omladine i sporta, najprije kroz projekat vantjelesne oplodnje, zatim kroz projekat Fonda za treće i četvrto dijete, gdje Ministarstvo donira za svako treće dijete 600 KM, te kroz projekat da sve trojke u Srpskoj dobiju po kolica za trojke.

Ona je dodala da Ministarstvo porodice, omladine i sporta i Vlada Republike Srpske pokazuju na ovaj način koliko vode brigu o natalitetu i da im je mnogo stalo da bude što više beba u Srpskoj.

Prema njenim riječima, Ministarstvu je bitno to da porodice gaje tradicionalne vrijednosti, gdje roditelji paze na djecu, vode računa o njima da imaju zdravo i sretno odrastanje, a takođe djeca kada odrastu da vode računa o svojim roditeljima.

Davidovićeva je izrazila želju da sva djeca ostaju u Republici Srpskoj, uključujući naravno i trojke Žižovića, da odrastu da se zaposle u Srpskoj, da ih roditelji ne gledaju preko „Skajpa“, a Ministarstvo porodice, omladine i sporta i Vlada Srpske rade i radiće na tome i u budućnosti.

Darko Žižović rekao je da danas proslavljaju prvi rođendan Rogatičkih trojki, koje su nakon dugo truda i muke on i njegova supruga dobili, kao dar od Boga, te da su ove trojke prve i u istoriji fočanske bolnice.

On je izrazio veliku zahvalnost Davidovićevoj, koja je došla na proslavu rođendana.

„Velika nam je čast da je ugostimo, jer se ona pokazala kao veliki humanista i kao neko ko je tu da se odazove za svaku pomoć“, rekao je Žižović i istakao da je Davidovićeva pružala pomoć od samog rođenja trojki.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare