Pokloni bolesnim i usamljenim članovima

0

MILIĆI – Rukovodstvo Udruženja penzionera u Milićima danas je posjetilo 12 članova ove organizacije i uručilo im po 50 KM i paket sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima.

Predsjednik ovog udruženja Radomir Golić rekao je Srni da su posjetili članove koji imaju zdravstvene probleme, koji su nepokretni ili teško pokretni, bez obzira na to kolika im je penzija.

„Željeli smo da ih obradujemo pred novogodišnje i božićne praznike, ali i da čujemo kako žive, sa kakvim problemima se suočavaju i kakve su im potrebe“, rekao je Golić.

On je naveo da je da ta organizacija u toku godine od prikupljene članarine i zahvaljujući podršci opštine izdvojila 30.000 KM za različita davanja članovima.

Penzioner Milojka Šućurov, bivša učiteljica koja je najveći dio radnog vijeka provela u milićkim područnim školama, rekla je da je zadovoljna penzijom, jer živi sama i nema velike prohtjeve.

„Naučila sam na skroman život, pa i sada tako živim. Ne razbacujem se ničim, a ako mogu pomognem i djeci. Jedino mi društvo nedostaje“, rekla je Šućurova.

U milićkom naselju Derventa sama živi i penzionerka Anica Lalović, koja od 350 KM naslijeđene penzije znatan dio troši na lijekove, ali joj, kako kaže, samoća najteže pada, pa je zadovoljana kada je neko posjeti.

Prošle sedmice završena je isplata jednokratne novčane pomoći od 100 KM koju je dobilo 80 članova Udrženja sa najnižim novčanim primanjima.

Plan je da tu vrstu pomoći u narednom periodu dobije svih 370 članova Udruženja, kojima je penzija niža od 300 KM.

Ovo udruženje okuplja 1.220 članova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare