Poklon i posjeta najstarijoj Milećanki

0

MILIĆI – Najstarijoj stanovnici opštine Milići Savki Novaković koja je danas navršila 100 godina života prigodne poklone obezbijedile su i uručile članice milićkog Udruženja žena „Forum“. Rođendan Savki u porodičnoj kući u milićkom naselju Vukšić Polje čestitala je predsjednica Udruženja Milena Klještan koja je istakla da „Forum“ u okviru svojih aktivnosti praktikuje obilazak starih osoba, prvenstveno žena.

„Namjeravamo da obiđemo još neke bake, da čujemo njihova životna iskustva i darujemo nekakav skroman poklon. Važno je, takođe, da vidimo kako te žene žive i da im, ukoliko je potrebno, i pomognemo“, rekla je Klještan.

Starica je izrodila desetoro djece koju je odhranila obrađujući zemlju i gajeći stoku. Petoro djece je živo, a ima sedamnaestoro unučadi i, kako kaže ova stogodišnja baka, ko zna koliko praunučadi.

Ona prima socijalnu naknadu za tuđu njegu i pomoć i skromnu invalidninu za sina poginulog u Drugom svjetskom ratu, a o njoj brine kćerka Rada.

„Ona mi je desna ruka, izvede me ponekada vani da prošetam…“, kaže Savka.

Među mještanima Vukšić Polja ima i onih koji tvrde da je starica nekoliko godina starija i da knjige nisu potpuno vjerodostojne.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare