Pojačati mjere na suzbijanju opijata

0
Pojačati mjere na suzbijanju opijata

FOČA – Od početka ove godine na području Policijske uprave Foča evidentirano je jedno krivično djelo nedozvoljenog prometa droge i tri prekršaja iz oblasti zloupotrebe droge.

„Na području Policijse uprave Foča zastupljene su lake opojne droge, prvenstveno marihuana, u posljednje vrijeme i sintetičke droge, takozvani `spid`, a u određenim slučajevima i heroin“, rekao je Duško Tomović, načelnik Odjeljenje krim-policije u fočanske Policijske uprave.

Tomović je dodao da se na području koje pokriva Policijska uprava Foča sprovodi niz mjera na suzbijanju opijata, te da će u narednom periodu policijske aktivnosti biti pojačane.

Podjelom promotivnog materijala na Gradskom trgu u Foči Policijska uprava u ovo gradu uključila se u kampanju „Pogledaj iza maske“ Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske organizovanu povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv upotrebe i krijumčarenja droge.

Edukativni leci dijeljeni su građanima sa ciljem da se upoznaju sa preventivnim aktivnostima borbe protiv upotrebe i krijumčarenja droge, te na koji način da prepoznaju prve simptome koji bi ukazivali na eventualno konzumiranje droge.

Generalna skupština UN proglasila je 1987. godine 26. jun za Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droge.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare