Pojačane kontrole saobraćaja

0

ISTOČNO SARAJEVO – Policija je u mjestu Kula u opštini Istočna Ilidža uhapsila lica čiji su inicijali A.I. iz Visokog i G.R. iz Istočne Ilidže, jer je testiranjem utvrđeno da su upravljala vozilom pod uticajem opojnih sredstava.

Oni su sinoć uhapšeni u okviru aktivnosti policije na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo koja pojačano kontroliše saobraćaj i sankcioniše vozače koji počine prekršaje, radi podizanja bezbjednosti saobraćaja na što veći nivo.

„U jednoj od akcija koju su sproveli policijski službenici CJB Istočno Sarajevo 19. i 20. septembra, ukupno su kontrolisana 122 vozača“, saopšteno je iz CJB-a Istočno Sarajevo.

Od 105 vozača koliko ih je alkotestirano, 19 je sankcionisano zbog utvrđene alkoholisanosti, tri vozača odbila su da se podvrgnu alkotestiranju, dok je šest vozača lišeno slobode zbog prisustva alkohola u organizmu više od jedan mililitar.

Prema novom Zakonu o prekršajima koji je stupio na snagu u julu, lice zatečeno u vršenju prekršaja koje je pod dejstvom alkohola u organizmu više od mililitar, lice koje odbije da se podvrgne alko-testiranju, kao i lice kod kojeg bude utvrđeno prisustvo opojnih droga i sredstava, biće zadržano do istrežnjenja ili oporavka, a najduže do dvanaest časova.

Akcije pojačane kontrole saobraćaja sa akcentom na vozače koji upravljaju vozilima pod dejstvom alkohola i opojnih sredstava biće nastavljene i u narednom periodu.

CJB Istočno Sarajevo apeluje da vozači poštuju saobraćajna pravila i propise, ne sjedaju za volan u alkoholisanom stanju, te da prilagode brzinu kretanja vozila uslovima i stanju puta.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare