Pojačana akcija uređenja javnih površina

0
Zgrada opštine Sokolac

SOKOLAC – Proljećna akcija čišćenja i uređenja javnih i drugih površina u gradskom i drugim naseljima opštine Sokolac planirana je od 10. do 30. aprila, ali zbog loših vremenskih uslova nije urađen predviđeni dio posla, pa se planira njeno inteziviranje.

Šef Odsjeka komunalne policije opštine Sokolac Bojan Marinković rekao je Srni da će u narednih nekoliko dana sve aktivnosti na čišćenju i uređenju gradskog i drugih naselja na području ove opštine biti pojačane uz poziv svim preduzećima, ustanovama i organizacijama da se uključe u ovu akciju.

„Proljećna akcija čišćenja i uređenja sredine u kojoj živimo podrazumijeva čišćenje javnih površina oko objekata, čišćenje stambenih objekata, podruma i ostalih zajedničkih prostorija, te prostora u krugu preduzeća, ustanova, škola, bolnica, kolektivnih smještaja i drugih površina, kao i čišćenje dvorišta i uklanjanje divljih deponija pored saobraćajnica“, istakao je Marinković.

On je naglasio da su učesnici akcije i vlasnici krupnog otpada dužni da prikupljeno smeće i otpadni materijal ostave pored kontejnera kako bi ih vozila Javnog komunalnog preduzeća „Sokolac“ odvezla na deponiju.

Prema riječima Marinkovića, akcija će biti produžena ukoliko svi planirani poslovi na uređenju gradskog naselja ne budu završeni do 30. aprila.

U ovoj akciji treba ukloniti i ostake ogrevnog drveta i havarisane automobile sa zelenih i drugih javnih površina u gradu.

Naredbom koju je potpisao načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica pozivaju se svi građani, preduzeća, samostalne zanatske, ugostiteljske i trgovačke radnje, javne i druge ustanove, škole, bolnice, obdaništa, mjesne zajednice, udruženja građana i zajednice etažnih vlasnika da učestvuju u akciji proljećnog čišćenja i uređenja javnih i drugih površina na području Sokoca.

Cilj akcije je zaštita životne sredine, te stvaranje uslova da okolina bude zdrava, kao i estetsko uređenje Sokoca, koji nakon zimskog perioda odaje sliku zapuštenog i nesređenog naselja, navodi se u naredbi.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments