Pojačan nadzor odlaganja ambalaže

0

FOČA – Fočanska komunalna policija vrši pojačan nadzor odlaganja ambalaže, jer pojedine trgovinske radnje i ugostiteljski objekti nerijetko gomilaju kartonske kutije, drvene gajbice, staklene i plastične flaše na trotoarima i drugim javnim površinama, stvarajući ružnu sliku i ometajući kretanje pješaka.


U opštinskom Odjeljenju za inspekcije ističu da se mora prekinuti praksa gomilanja ambalaže na javnim površinama.

Načelnik ovog odjeljenja Gordan Drakul kaže da je komunalna policija pojačala kontrolu sporovođenja odluke o komunalnom redu i da će za početak upozoravati trgovce i ugostitelje.

„Uočili smo da u pojedinim radnjama imaju ružnu naviku da, kada ispakuju robu, praznu ambalažu stave na površinu ispred radnje, što nije dozvoljeno, i ta ambalaža se mora odnijeti do kontejnera. Za početak ćemo upozoravati, a ukoliko se ponovi uslijediće prekršajni nalozi i kazne od 100 do 300 KM“, rekao je Drakul.

On je naveo da je u pripremi dopuna odluke o komunalnom redu kojom će preciznije biti regulisan način odlaganja ambalaže, a osim toga, nastojaće se da uz kontejnere budu postavljeni boksovi za kartonsku i staklenu ambalažu, da bi se otpad razdvojio.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare