Pogoršana epidemiološka situacija

0

TRNOVO – Štab za vanredne situacije opštine Trnovo na današnjoj sjednici zaključio je da je blago pogoršana epidemiološka situacija na području ove lokalne zajednice, te donio niz odluka kojima će biti spriječeno dalje širenje zaraze.

Naredbom opštinskog Štaba obavezuje se opština da obezbijedi uslove za prevoz lica zaraženih virusom korona do Doma zdravlja u Trnovu s ciljem pružanja medicinske pomoći, objavljeno je na sajtu opštine Trnovo.

U skladu sa mjerama Republičkog štaba za vanredne situacije obavezuju se lica kod kojih je potvrđeno zarazno oboljenje izazvano virusom korona, kao i lica koja su stavljena pod zdravstveni nadzor da se strogo pridržavaju mjera naloženih rješenjem o izolaciji u kućnim uslovima.

Komunalna policija i Policijska stanica Trnovo vršiće svakodnevni nadzor sprovođenja ovih mjera, a njihovo nepoštovanje biće sankcionisano u skladu sa Zakonom o javnom redu i miru i Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Opštinski Štab za vanredne situacije dao je preporuku Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta da pomogne licima kod kojih je potvrđeno zarazno oboljenje, a nemaju bližih srodnika, u vezi sa nabavkom osnovnih životnih namirnica i plaćanja tekućih obaveza.

Građani kojima je potreban ovaj vid pomoći mogu se obratiti Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta svakim radnim danom od 7.00 do 14.00 časova, na kontakt telefon 057/610-229.

Prema podacima Doma zdravlja Trnovo, virusom korona u ovoj opštini trenutno je zaraženo 10 osoba.

(www.palelive.com / Srna / Foto: Opština Trnovo)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments