Poginuo radnik na viljuškaru

0

VLASENICA – Radnik vlaseničkog “Iveksa” Nedeljko Klještan /45/ preminuo je od posljedica povreda koje je zadobio dok je u krugu preduzeća radio sa viljuškarom, potvrdila je Srni tužilac Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu Biljana Petrović.

Petrovićeva je navela da Klještan juče teško povrijeđen i prevezen je u Dom zdravlja Vlasenica, a potom u Opštu bolnicu u Zvornik, odakle je upućen u Univerzitetsko-klinički centar u Tuzli, gdje je preminuo.

Ona je navela da je naređena obdukcija tijela stradalog.

U toku je uviđaj u prisustvu republičkog inspektora za zaštitu na radu kako bi bile utvrđene okolnosti pod kojima se dogodila nesreća.

U Policijskoj stanici u Vlasenici Srni je rečeno da je smrt Klještana prijavljena sinoć oko 19.30 časova, a da je operativnim radom na terenu utvrđeno da se nesreća dogodila oko 13.00 časova.

“Radeći na mjestu vozača viljuškara, pomenuto lice je zadobilo povrede na radnom mjestu”, kažu u vlaseničkoj policiji.

Prema tvrdnjama očevidaca, Klještan je viljuškarom utovarivao palete daske na kamion, a onda je izašao iz kabine, stao na gumu viljuškara, pa se najvjerovatnije okliznuo i pao između kabine i nosača držača viljuškara, koji ga je prikliještio.

U pomoć su mu odmah pritrčale kolege, koji kažu da je neposredno po događaju bio pri svijesti, a da se kasnije onesvijestio.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments