Poezija oduševila publiku

0

Miljana Orašanin je opravdala povjerenje poblike koja je napunila salu Kulturnog centra. Promocija zbirke pjesama „Korak u beskraj“, održana je u subotu 10.11.2012. godine. Ovo je Miljanina prva zbirka pjesama, a izdata je za KultArt. Svi koji su željeli, mogli su da kupe djelo mlade pjesnikinje, po cijeni od 6 KM.

Na promociji zbirke pjesama su govorili pjesnici za djecu Tode Nikoletić, koji je bio i recezent, Aleksandra Lukić, Slobodan Stošić direktor festivala “Dječije carstvo“ Banja Luka, Dijana Granić profesorica srpskog jezika i Milan Stanković frulaš.

Miljana je Osnovnu školu završila kao učenik generacije, a trenutno pohađa prvi razred Gimnazije. Pored pisanja, ona trenira odbojku. Ipak, pisanje je njena najveća ljubav.

„Oduvijek sam imala ljubav prema pisanoj riječi, ali negdje početkom šestog razreda sam počela da pišem. Došli su brojni festivali, konkursi i nagrade. Kao rezultat svega toga, pojavila se moja prva zbirka poezije. Najviše pišem o svakodnevnici, o onome što me okružuje, o stvarima koje se dešavaju oko mene, ali i onim naviranjima i borbama u meni samoj. Pjesme su nastale u trenucima koji su me dovodili od smijeha, suza do aplauza. Zaista, ali zaista sam sigurna da čovjek postoji sve dok postoje njegova djela. Kažu da je izdavanje prve knjige, ponovno rođenje čovjeka“, navodi ova mlada umjetnica.

Planovi i ciljevi za budućnost su vezani za pisanje. „Ne volim da planiram, jer nikad se ne zna šta nas sutra očekuje. Svakako ću nastaviti sa pisanjem, radom na sebi i pjesmama i trudiću se da svaka sljedeća zbirka bude bolja od prethodne. Naravno, želim da drugi prepoznaju moju ljubav prema ljudima i želju da svima pomažem koliko je u mojim mogućnostima“, zaključuje Miljana.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/miljana-orasanin-korak-u-beskraj/] width=[103] height=[90] title=[Promocija knjige Miljane Orašanin „Korak u Beskraj“] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb103_] thumb_cache_dir=[thumbs103] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Autor:

Ivana Pavlović je rođena u Sarajevu 1988. godine. Ivana je diplomirani pravnik, učesnik brojnih projekata, radionica i volonterskih akcija. Drugi članci sa tagom Ivana Pavlović.


Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare