Podržan polugodišnji Izvještaj o izvršenju budžeta

0

ISTOČNO SARAJEVO – Odbornici Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevu usvojili su danas većinom glasova Izvještaj o izvršenju budžeta opštine za prvih šest mjeseci ove godine.
Obrazlažući Izvještaj o izvršenju budžeta, načelnik opštine Gojko Drašković je istakao da se od planiranih 6.373.000 KM za ovu godinu budžet u prvih šest mjeseci izvršen sa 41 odsto čime je omogućeno normalno funkcionisanje ove lokalne zajednice.

Odbornici SNSD-a koji su glasali protiv Izvještaja o izvršenju istakli su da je budžet Opštine Istočno Novo Sarajevo nerealno planiran jer je predimenzioniran.

Odbornici SNSD-a Nataša Trifković i Dejan Šešelj su, tokom rasprave, takođe ukazali i na maćehinski odnos opštinskih vlasti prema određenim sportskim društvima i nevladinm organizacijama, kao što su Srpski intelektualni forum /SIF/, te udruženja građana „Mozaik“ i „Jana“ koji nisu dobili budžetom predviđena sredstva.

Odbornici Skupštine opštine danas su, između ostalog, odbili Prijedlog izmjena regulacionog plana kojim se između ostalog predviđa proširenje postojećeg objekta Doma zdravlja i izgradnja Hitne pomoći.

Odbornici SNSD-a su glasali protiv izmjena regulacionog plana ističući da ovo pitanje ne bi trebalo da se koristi u svrhe predizborne kampanje.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare