Područna škola prvi put dobila vodu za piće i mokri čvor

0
Područna škola prvi put dobila vodu za piće i mokri čvor

FOČA – Zajedničkom akcijom lokalne uprave i preduzeća za vodovod i kanalizaciju „Izvor“ u fočanskoj područnoj školi u Dragočavi izgrađen je mokri čvor i uvedena voda za piće, prvi put otkako škola postoji.

U opštini ističu da je škola izgrađena prije 50 godina i da nije imala ni vodu, niti mokri čvor, već su učenici i nastavnici koristili poljski toalet i vanjsku vodu koja je u zimskom periodu često ledila.

Opština je izdvojila sredstva za neophodni materijal i sanitarije, dok je preduzeće „Izvor“ besplatno izvelo radove.

Direktor „Izvora“ Miomir Bojat kaže da je ovo jedna od rijetkih škola u Srpskoj u kojoj nisu postojale sanitarne prostorije.

„Škola nije imala ni vodosnabdijevanje, a mi smo izvršili sanaciju lokalnog vodovoda, koji je godinama bio neispravan. Postavili smo nove cijevi i sada škola ima normalno snabdijevanje zdravstveno ispravnom vodom za piće, što neće biti dovoljno za ljetni period, ali ćemo u drugoj fazi obnove gradskog vodovoda taj problem trajno riješiti“, rekao je Bojat.

On je dodao da je ovo preduzeće saniralo i dva mosta u naseljima Orcrkavlje i Pođeđe u Mjesnoj zajednici Miljevina, koji su sada bezbjedni za saobraćaj.

„Opština je iz svojih sredstava finansirala rekonstrukciju ova dva mosta, a mi smo bili izvođač radova. Mostovi su bili u veoma lošem stanju, sa velikim rupama i preko njih se nije moglo bezbjedno prelaziti, a sada smo promijenili kompletnu drvenu konstrukciju kolovoza, a na mostu na Pođeđu smo uradili i zaštitnu ogradu“, naveo je Bojat.

Iz „Izvora“ su napomenuli da je most u Pođeđu pješački i upozorili su mještane da ne bi smjeli, kao što su dosad radili, preko njega prelaziti sa traktorima.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare