Podrška zaustavljanju Jurišićeve naredbe

0

ISTOČNO SARAJEVO – Regionalna koordinacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Sarajevsko-romanijske regije izražava punu podršku naporima koje čine institucije Republike Srpske da se zaustavi skandalozna naredba koju je član Kolegijuma direktora Instituta za nestala lica Marko Jurišić predložio Tužilaštvu BiH.
U saopštenju Organizacije porodica zaorobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Sarajevsko-romanijske regije ističe se da su porodice nestalih prepoznale šta se krije iza ove naredbe, koja neće biti skandalozna samo za žrtve srpskog naroda, nego i za druge narode i žrtve u BiH.

Članovi Organizacije porodica zaorobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Sarajevsko-romanijske regije izražavaju nadu da postoje pošteni i moralni tužioci koji će odbaciti ovu nečasnu naredbu.

Član Kolegijuma direktora Instituta za nestala lica BiH Marko Jurišić uručio je Tužilaštvu BiH na davanje mišljenja naredbu koja predviđa popis i sahranu tijela u opštinama gdje su ekshumirana.

Srpski član Kolegijuma direktora Instituta za nestala lica Milutin Mišić je prije dva dana na konferenciji za novinare ukazao da je Jurišić takvu naredbu uputio Tužilaštvu BiH bez usaglašavanja na Kolegijumu direktora Instituta.

Takav skandalozan potez Jurišića juče je osudilo i Udruženje porodice nestalih lica Sarajevsko-romanijske regije.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare