Podrška zapošljavanju i razvojnim projektima

0

FOČA – Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar DŽombić upoznao je danas predstavnike tri drvoprerađivačke fabrike u Industrijskoj zoni Brod na Drini o mogućnostima da od Vlade Srpske dobiju podsticaje za izvoz, predviđene u ovoj godini.

„Osim toga imamo i podsticaje za zapošljavanje za šta smo planirali 20 miliona maraka“, rekao je DŽombić koji je tokom boravka u Foči sa ministrom industrije, energetike i rudarstva Željkom Kovačevićem i ministrom trgovine i turizma Bakirom Ajanovićem posjetio fabrike, od kojih su dvije počele sa proizvodnjom i zapošljavaju oko stotinu radnika.

DŽombić je novinarima izjavio da je bilo riječi i o podršci Vlade Republike Srpske radi angažovanja uspješnih privrednika koji bi mogli da počnu proizvodnju u Industrijskoj zoni.

Premijer Republike Srpske i ministri Kovačević i Ajanović razgovarali su sa opštinskim rukovodstvom i privrednicima o podršci Vlade u razvoju Industrijske zone, Nacionalnom parku „Sutjeska“, Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu i Medicinskom fakultetu Foča.

DŽombić je istakao da će Vlada podržati i projekte koji se odnose na poboljšanje rada Nacionalnog parka „Sutjeska“, koji je i do sada pomagala, kako bi bio unaprijeđen rad ovog parka.

„Pomoći ćemo putem austrijskog kredita i opremanje zgrade Pravoslavnog bogoslovskog Fakulteta u centru Foče, ali i završetak izgradnje i opremanje studentskog doma za studente Bogoslovskog i Medicinskog fakulteta“, naglasio je DŽombić.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić istakao je da je za svih deset tema koje su kandidovane kod Vlade Srpske pronađeno najbolje rješenje.

„Zatražili smo pomoć u vezi sa vodovodnom infrastrukturom, napuštenom vojnom imovinom i izgradnjom fiskulturne sale u jednoj od osnovnih škola. Dobili smo podršku i za ostale projekte kojima bi se pomoglo ovoj opštini. To je veoma značajno i mnogo nam znači da smo dobili podršku predsjednika Vlade i ministara“, istakao je Mašić.

Na današnjem sastanku bilo je riječi i o izgradnji hidroelektrana na rijeci Drini, što bi trebalo da počne od 2014.godine,ali i o podizanju mini hidrocentrala na ostalim riječnim tokovima na području ove opštine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare