Podrška Vlade “Alumini”

0

ZVORNIK – Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović najavila je za mart tematsku sjednicu Vlade o fabrici “Alumina” iz Zvornika, za koju je rekla da predstavlja značajan resurs Republike Srpske i da će Vlada Srpske čvrsto stajati iza ove fabrike.

“Konstatovali smo danas da je intervencija u `Alumini` prošle godine bio dobar i hrabar potez Vlade, jer, iako suočena sa brojnim izazovima, ova fabrika ima izuzetno dobru perspektivu”, izjavila je Cvijanovićeva nakon razgovora sa načelnikom opštine Zvornik Zoranom Stevanovićem.

Cvijanovićeva je podsjetila da je uspješno očuvan proces proizvodnje i više od hiljadu radnih mjesta u ovom privrednom gigantu regije i Republike, koji danas zapošljava i više radnika nego u trenutku kada je Vlada intervenisala za njegovo spašavanje nakon sudskog spora sa vlasnicima iz Litvanije.

“Sigurno je da će sudski i proces utvrđivanja odgovornosti dugo trajati, ali ne smijemo dozvoliti da nas taj postupak ometa u glavnim namjerama, a to je poslovanje i upošljavanje ljudi”, naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je podsjetila da “Alumina” upošljava i brojne druge kapacitete u Zvorniku.

Prema njenim riječima, ulazeći u ovu interveciju Vlada nije ni očekivala da će posao biti jednostavan i da neće biti zamki i problema, kao što su sadašnje razne odluke suda.

“Mi smo na to računali i zato smo i rekli da postoje dva procesa, očuvanje proizvodnje i stabilnosti ove vrlo perspektivne fabrike, a podržaćemo i istragu koja treba da proces dovede do kraja”, naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je podsjetila da u ovom slučaju mnoge stvari nisu u rukama Republike Srpske i njenih institucija i organa.

“Svi oni koji su vezani za Vladu ili je Vlada za njih nadležna, biće apsolutno posvećeni svim istragama i aktivnostima koje treba da dovedu do svih onih koji su krivi za sve što se dešavalu u `Alumini`”, zaključila je Cvijanovićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments