Podrška predsjednika Srpske trci „FIS trofej“

0

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik posjetio je danas Ski-centar „Ravna planina“ na Palama gdje je podržao razvoj ove turističke destinacije, kao i održavanje drugog „FIS trofeja Ravna planina“. On je istakao značaj ovog ski-centra za razvoj turizma i pohvalio organizaciju trke u slalomu, u kojoj učestvuje 86 takmičara iz 26 zemalja.

Predsjednik Srpske rekao da je će dati podršku ovakvim projektima jer doprinose razvoju privrede u opštini.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović zahvalio je vlasniku kompanije „Majneks“ Veljku Golijaninu, naglasivši da je nadljudskim naporima u vrijeme kada nigdje nema snijega u okruženju uspio ispoštovati kalendar i organizovati značajnu sportsku manifestaciju.

„Na Palama sinoć nije bilo slobodnih smještajnih kapaciteta, što govori koliko Pale u turističkom smislu dobijaju ovim ski-centrom. `Gondola` je dio priče onoga što se dešava na Jahorini i uvjeren sam da će u budućnosti imati podršku i Vlade i predsjednika“, rekao je Jugović.

Napominjući da je današnjim otvaranjem tunela „Kalovita brda“ normalizovana komunikacija prema Jahorini i Ravnoj planini, Jugović je poručio da Pale krupnim koracima idu naprijed.

„Došli smo i u investicionu aktivnost oko preuzimanja Fabrike motora `Famos`, jer će Vlada do Nove godine uplatiti milion KM. Završava se investiocioni ciklus na Jahorini od 11 miliona KM i sve to dovoljno govori koliko je Vlada ozbiljno orijentisana da pomogne istočnom dijelu Republike Srpske i opštini Pale“, istakao je načelnik opštine.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Predrag Vučićević rekao je da ljudi iz ove lokalne zajednice i predsjednik Republike Srpske, kao i predsjednik Vlade, cijene ono što je urađeno na Palama.

„Organizovati ovako značajnu manifestacije je kapitalna stvar za opštinu i Republiku Srpsku. Ovaj ski-centar će biti jedna od bitnijih privrednih stvari koja je urađena“, ocijenio je Vučićević.

Portparol ski-centra „Ravna planina“ Borislava Purković istakla je da je današnja posjeta predsjednika Republike Srpske i odavanja priznanja povodom otvaranja FIS trke veoma bitna i značajna.

„Trke su počele jutros. Staza je održiva i uslovi su idealni, s obzirom na to kakve su temperaturne prilike“, napomenula je Purkovićeva.

Na stazama Ski-centra „Ravna planina“ na Palama jutros je počeo drugi „FIS trofej Ravna planina“ na kojem će se do 17. decembra u FIS trkama muškog i ženskog slaloma takmičiti 86 takmičara iz 26 zemalja.

Organizator i zlatni sponzor takmičenja je kompanija „Majneks“, a pokrovitelji ovogodišnjeg „FIS trofeja Ravna planina“ su Vlada Republike Srpske, Ministarstvo trgovine i turizma i Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, te Ministarstvo civilnih poslova BiH i Opština Pale.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments