Podrška porodičnim vrijednostima

0

MILIĆI – Kompanija „Boksit“ iz Milića posebnim beneficijama i podsticajima od 1. jula motivisaće zaposlene koji do sada nisu zasnovali bračnu zajednicu, da to učine, uz poseban novčani stimulans za svako novorođeno dijete, saopšteno je danas iz „Boksita“.

„Višegodišnje iskustvo nedvosmisleno ukazuje da su porodična zaposlena lica više posvećena poslu, radno odgovornija i vezanija za Kompaniju nego što je to slučaj sa zaposlenim koji nisu porodični. Ne ulazeći u motive i razloge, odnosno ne atakujući na lične slobode i prava, Kompanija ima interesa i razloga da sa određenim mjerama podstiče zaposlene koji su zasnovali ili zasnivaju bračnu zajednicu“, navedeno je u saopštenju.

Osim dosadašnjih podsticaja, koji su se ogledali u snošenju dijela troškova svadbe i nadoknadi za novorođenčad isplatom po 1.000 KM za prvo rođeno dijete, uz uvećanje tog iznosa za 1.000 KM za svako naredno, biće obezbijeđeni i drugi značajni podsticaji za zasnivanje braka i povećanje nataliteta.

Kompanije se, između ostalog, obavezala da će obezbijediti puni iznos plate za vrijeme trudničkog i porodiljskog odsustva uz pravo da odsustvo produži i nadoknadu prima 30 dana za svako rođeno dijete.

Takođe, povoljniji uslovi predviđeni su i u rješavanju stambenog pitanja, zasnivanju radnog odnosa, te učešću u troškovima školovanja i dodatnog obrazovanja, kao i napredovanja u struci.

Budućim mladencima iz reda zaposlenih Kompanija će participirati u troškovima svadbi koje se organizuju u „Boksitovom“ Motelu u iznosu od 30 KM po zvanici, za maksimum 300 lica, saopštila je Služba za odnose sa javnošću Kompanije „Boksit“ iz Milića.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments