Podrška otvaranju poslovne zone na mjestu „Famos Korana“

1

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da podržava plan načelnika opštine Pale Boška Jugovića da fabrika „Famos Koran“ bude otkupljena i pretvorena u industrijsku i poslovnu zonu.

„Sa Vladom /Republike Srpske/ rješava se pitanje `Korana` i te lokacije koja je jedina moguća za buduću industrijsku i poslovnu zonu“, rekao je Dodik novinarima na Palama, navodeći da je već doznačen određeni iznos kako bi ta lokacija bila otkupljena od suda, odnosno iz likvidacionog postupka, i postala vlasništvo opštine.

On je istakao da podržava aktivnosti lokalne uprave i načelnika opštine u obnavljanju gradske infrastrukture i dodao da će, uz pomoć nedavno odobrenih sredstava Vlade Srbije namijenjenih Palama, biti uspješno okončana rekonstrukcija kompletne putne infrastrukture u ovom mjestu.

Podsjećajući da je danas posjetio mjesto radova na Jahorini, Dodik je rekao da su na ovoj planini otklonjeni neki problemi u vezi sa putnom infrastrukturom.

„Biće izgrađen put koji će omogućiti bržu komunikaciju u samom zimskom centru“, naveo je Dodik i konstatovao da će time već ove godine značajno biti otklonjene gužve i stvoreni uslovi za ugodniji boravak na ovoj olimpijskoj planini.

Kada je riječ o izgradnji nove bolnice u Istočnom Sarajevu, Dodik je rekao da je danas dobio uvjeravanja da su rokovi održivi i da će ova zdravstvena ustanova u septembru iduće godine sigurno biti završena i opremljena.

On je najavio da će Vlada Republike Srpske sa lokalnim strukturama razmotriti njihove planove za iduću godinu, prije svega kada je riječ o putevima.

Prema Dodikovim riječima, u 2018. godini trebalo bi da bude rekonstruisano 450 kilometara magistralnih i regionalnih puteva koji su osnov za razvoj privrede i same Republike Srpske.

Nakon posjete Jahorini i tunelu „Kalovita brda“ čija je sanacija u toku, predsjednik Srpske se družio sa građanima Pala.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Čovjek lokomotiva