Podrška načelnika Stevanovića mladom teniseru Zekiću

0

ZVORNIK – Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović najavio je danas finasijsku podršku Nikoli Zekiću iz Zvornika, koji je najbolji teniser Republike Srpske u konkurenciji do 10 godina.


Stevanović je na prijemu, kome je prisustvovao i zamjenik načelnika opštine Zvornik Danijel Dragičević, kao i Nikolin otac Goran, čestitao Nikoli na uspjesima koje postiže takmičeći se širom Republike Srpske.

On je rekao da će u 2014. godini iz opštinskog budžeta biti izdvojena sredstva za pokrivanje troškova Nikolinih treninga, kao i da će pomoći u rješavanju pitanja obezbjeđenja takmičarske licence za teniski klub u Zvorniku čime će Nikoli biti omogućeno da se takmiči za zvornički klub, što sada nije slučaj, saopšteno je iz kabineta načelnika Stevanovića.

“Za mene i kao čovjeka i kao načelnika opštine veliko je zadovoljstvo što u našem gradu imamo puno djece koja su posvećena sportu, kojima je sport izazov i zadovoljsvo i koja idu putem zdravog odrastanja. Još je veće zadovoljstvo kada među njima imate uspješne sportiste, a jedan od njih je i Nikola Zekić. Lokalna uprava na čijem sam čelu nagrađivala je u skladu sa mogućnostima uspjehe naših sportista i pomagala ih u njihovim karijerama i tako ćemo učiniti i u Nikolinom slučaju, sa željom da nastavi da niže još bolje rezultate”, rekao je Stevanović.

Nikola, koji još nije napunio devet godina, odličan je učenik četvrtog razreda Osnovne škole “Sveti Sava”.

Prema riječima Gorana Zekića, Nikola je počeo da trenira sa nešto više od osam godina i za sedam-osam mjeseci postao je najbolji teniser Republike Srpske u konkurenciji do 10 godina.

“Sve je krenulo sa pojavom Novaka Đokovića kada smo kupili prvi, naravno, jeftini reket, ali sam vidio da ima smisla za taj sport i počeli su ozbiljniji treninzi, bolji reketi, takmičenja i ostalo”, rekao je Goran koji je dodao da da Nikola trenira na teniskim terenima “Vidikovac” kod Zvornika, a takmiči se za Teniski klub “Top Spin” iz Bijeljine.

On je naglasio da im je želja da Nikola predstavlja svoj grad, kao i da im najavljena pomoć puno znači, a obzirom da Nikola trenira pet dana sedmično, šesti dan ima provjeru, a jedan trening košta između 15 i 20 KM.

Goran je najavio da su im planovi za narednu sezonu da Nikola potvrdi sadašnji rezultat, kao i da bude najbolji na nivou BiH, te da učestvuje na turnirima u Srbiji i u Hrvatskoj.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments