Podrška institucijama kulture

0

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske /RS/ Anton Kasipović najavio je da će ministarstvo na čijem je čelu i ove godine nastaviti da pruža podršku institucijama kulture na području Istočnog Sarajeva. On je s tim u vezi izrazio očekivanje da će aplikacije za neke projekte sa ovog područja zavrijediti pažnju Savjeta za razvoj RS, te da će za njihovu realizaciju biti odobrena sredstva, a o čemu bi Savjet trebalo uskoro da odlučuje. Kasipović je u izjavi Srni podsjetio da je Ministarstvo prosvjete i kulture RS na području Istočnog Sarajeva u prošloj godini imalo značajna ulaganja. „To su prije svega izgradnja Osnovne škole ‘Srbija’ na Palama, zatim nacionalni spomenik ‘Cekovića Kuća’ i Kulturni centar Pale, izgradnja Osnovne škole ‘Petar Petrović Njegoš’, te značajna izdvajanja za Univerzitet u Istočnom Sarajevu – kupovina hotela ‘Panorama’, pet miliona KM odobrenih za izgradnju Ekonomskog fakulteta, te tri miliona KM za studentski smještaj u Foči“, istakao je Kasipović. On je dodao da je Ministarstvo u prošloj godini pružilo podršku i različitim inicijativama u oblasti kulture u Istočnom Sarajevu, kao što je „Festival harmonike“, te niz drugih manifestacija.

Na pitanje kada će početi gradnja fiskulturne sala za novoizgrađenu Osnovnu školu „Petar Petrović Njegoš“, Kasipović je rekao da u RS postoji mnogo potreba i da će se gledati šta predstavlja prioritete.

„Ako ne u ovoj godini, vjerujem da ćemo u bliskoj budućnosti izgraditi i tu fiskulturnu salu. Razumijem da je toj školi potrebna i fiskulturna sala, ali ne bi bilo ozbiljno da u ovom trenutku obećam da će se nešto tako graditi“, rekao je Kasipović.

Kada je riječ o gradnji gradskog pozorišta u Istočnom Sarajevu, Kasipović je rekao da Ministarstvo raspisuje konkurs za podršku različitim projektima, te da vjeruje da će i taj projekat naići na podršku Ministarstva.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare