Podrška braći u odbrani svetinja u Crnoj Gori

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Istočnom Sarajevu večeras je služen moleban za spas srpskih svetinja u Crnoj Gori, a potom je više hiljada građana prošlo u litiji do Hrama Svetog ispovjednika Varnave na Vranješu.

Starješina Hrama Svetog Vasilija Ostroškog protojerej Milorad Vujić rekao je novinarima da su se okupili da bi pružili podršku vjernicima u Crnoj Gori u borbi da sačuvaju pravoslavne svetinje koje crnogorska vlast pokušava da otme od Srpske pravoslavne crkve /SPC/.

„Iz dana u dan molićemo se da nedaće zaobiđu naš narod u Crnoj Gori. Svi smo okupljeni u SPC zajedno sa onima kojima su ugrožene svetinje, bilo gdje da se nalaze“, rekao je sveštenik Vujić.

Jedan od učesnike litije Filip Matić rekao je da je danas došao da zajedno sa ostalim vjernicima iz Istočnog Sarajeva stane uz braću u Crnoj Gori i da zajedno poruče kako neće dozvoliti drugima da se igraju sa pravoslavnim svetinjama.

On je istakao da se srpskom narodu u Crnoj Gori dešava veliko zlo, kojeg duži period nije pošteđen.

„To je jedna praksa koja se duži period dešava srpskom narodu, znamo kakva je situacija u Sjevernoj Makedoniji, a sada i u Crnoj Gori. A ko zna gdje će to sve da odvede i ko to sve diktira“, rekao je Matić.

(www.palelive.com/Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare