Podnesene krivične prijave protiv šumokradica

0

Glavni šumarski inspektor u Upravi za inspekcijske poslove Republike Srpske Goran Ljubojević potvrdio je da su podnesene krivične prijave protiv čuvara šuma i drugih lica u Šumskom gazdinstvu „Jahorina – Pale“, koje je oštećeno za 2,1 milion KM.

Ljubojević je naveo da su provedene istražne radnje, te da je inspekcija nadležnim organima podnosila prekršajne prijave za odgovorna lica u šumskom gazdinstvu. On je danas novinarima u Banjaluci, komentarišući napise u medijima da su šumokradice Šumsko gazdinstvo „Jahorina – Pale“ oštetile za 2,1 milion KM, rekao da je u ovom slučaju krađa organizovana i podsjetio da je zakonom predviđeno da šume treba da čuvaju vlasnici i korisnici.

Ljubojević je napomenuo da je za ovo krivično djelo predviđena novčana i zatvorska kazna od dvije do tri godine.

On je dodao da šumska inspekcija ima veoma dobru saradnju sa Ministarstvom unutrašnjih poslova RS.

Direktor Agencije za šume RS Srđan Ljubojević rekao je novinarima da učestalost šumskih krađa predstavlja zakonodavni problem u smislu podnošenja prekršajnih prijava i sankcionisanja počinilaca.

Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu podnesen je dopunjen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv 19 lica, zbog osnovane sumnje da su kao organizovana kriminalna grupa bespravno posjekli 9 123 metara kubnih drveta u Šumskom gazdinstvu /ŠG/ „Jahorina“, čija je vrijednost više od 2,1 milion KM, piše „Glas Srpske“.

Više: Šumokradice oštetile ŠG Jahorina za 2,1 milion KM

(www.palelive.com / Agencije)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare