Podnesen izvještaj protiv dva lica zbog falsifikovanja isprava

0

Policijska uprava Istočno Sarajevo dostavila je Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo izvještaj protiv lica čiji su inicijali V.D. i B.G. sa Pala zbog sumnje da su počinili krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, falsifikovanje ili uništavanje službene isprave i falsifikovanje isprave.

Prijavljeni V.D. se sumnjiči da je u svojstvu odgovornog lica preduzeća u Palama iskoristio svoj službeni položaj tako što je 22. januara 2015. godine, suprotno Zakonu o radu Republike Srpske, potpisao i ovjerio ugovor o stručnom osposobljavanju i usavršavanju sa B.G, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Nakon toga, 7. aprila ove godine V.D. je ovjerio i potpisao potvrdu sa neistinitim podacima o radnom iskustvu B.G. u istom preduzeću čime je počinio navedena krivična djela.

Ovaj ugovor i potvrdu B.G. je iskoristila u svrhu zaposlenja u javnom preduzeću na Palama, oštetivši ga za iznos od oko 7.600 KM u vidu isplaćenih bruto plata za period april – avgust 2017. godine i tako počinila krivično djelo falsifikovanje isprave.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare