Podijeljeno 900 paketića najmlađim stanovnicima

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Prigodnim programom i podjelom 900 paketića, od kojih je Srednja škola „28. juni“ obezbijedila 200, danas su u Parku „Gavrila Principa“ najmlađi stanovnici Istočnog Novog Sarajeva obilježili dječiju Novu godinu.
Djeda Mraz je podijelio paketiće mališanima iz vrtića „Vratite nam osmjeh“ i „Maca“, učenicima prvog, drugog i trećeg razreda Osnovne škole „Sveti Sava“, korisnicima Centra za socijalni rad Istočno Novo Sarajevo i Crvenog krsta, kao i djeci iz boračkih kategorija i mališanima koji su se prijavili u određenom roku.

Potpredsjednik Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo Nataša Bogdanović Trifković rekla je Srni da je ovo četvrta godina kako u sklopu Nove godine organizuju proslavu za najmlađe sugrađene, koja je praćena zabavnim i muzičkim programom.

„Svake godine pripremimo kulturno-umjetnički program prilagođen djeci, a ove godine nastupa Muzička škola `Bejzik – Đorđe Jovančić`“, rekla je Trifkovićeva.

Ona je podsjetila da načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić večeras u restoranu „Aurora“ organizuje tradicionalni novogodišnji prijem za predstavnike javnog, kulturnog i sportskog života sa područja opštine. Prijem će imati donatorski karakter, te će dio sredstava biti doniran za nabavku knjiga i dječijih rekvizita za obdaništa.

Opština je za starije sugrađane organizovala doček Nove godine koji će se, takođe, održati u Parku „Gavrila Principa“. Prisutne će zabavljati grupa „Divlji kesten“, sa kojom će uz tradicionalni vatromet i besplatno kuvano vino dočekati Novu godinu.

Tačno u ponoć, načelnik opštine Ćosić uputiće svim stanovnicima opštine, ali i grada Istočno Sarajevo čestitke za Novu godinu i predstojeće božićne praznike.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare