Podijeljeno 330 novogodišnjih paketića

0

Na Palama je danas djeci iz socijalno ugroženih i višečlanih porodica podijeljeno 330 novogodišnjih paketića, prikupljenih u akciji „Jedan slatkiš, jedno dijete“.

Akcija je sprovedena u organizaciji Savjeta učenika Srednjoškolskog centra Pale, Omladinskog studentskog parlamenta Studentskog centra Pale i Saveza studenata Filozofskog fakulteta Univerzitata u Istočnom Sarajevu.

Predsjednik Savjeta učenika Srednjoškolskog centra Pale Sofija Kremenović rekla je novinarima da humanitarnu akciju tradicionalno sprovode dugo godina, te da su prikupljeni slatkiši namijenjeni višečlanim porodicama i socijalno ugroženim porodicama.

„Ove godine akcija je imala veliki odziv i uspjeli smo da prikupimo 330 novogodišnjih paketića. Ono što je ostalo podijelili smo djeci na paljanskom šetalištu“, izjavila je Kremenovićeva i dodala da su u akciji mnogo pomogli ljudi iz Centra za socijalni rad.

Kremenovićeva je navela da Savjet učenika rado pokreće humanitarne akcije, da će tako biti i ubuduće, a od kada su počeli sarađivati sa studentima, akcija je dobila širi značaj.

Direktor Centra za socijalni rad Pale Srđan Baralić zahvalio je svima koji su pokrenuli inicijativu za novogodišnje paketiće, namijenjene, između ostalog, i za socijalne kategorije stanovništva.

„Rado smo prihvatili ovu aktivnost, koja je ove godine mnogo ozbiljnija i na većem nivou. Sa naše strane smo pružili logističku podršku da ih informišemo i obavijestimo gdje da dođu i kome da daju paketiće“, istakao je Baralić.

On je dodao da je od podijeljenih paketića, 60 za djecu iz kategorija obuhvaćenih socijalnom zaštitom, što porodicama mnogo znači.

Baralić je naveo da će Centar za socijalni rad u saradnji sa opštinom Pale, kao i svake godine sprovoditi određene akcije za božićne praznike kako bi pomogli najugroženijim kategorijama stanovništva.

Predsjednik Studentskog saveza Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Boris Škipina rekao je da je akcija pokrenuta prije tri godine, ali da su ove godine građani pokazali najveću humanost, te zahvalio svima koji su na bilo koji način podržali aktivnost mladih lokalne zajednice.

„Sredstva su prikupljena na štandovima u supermarketima i tržnim centrima u opštini Pale u posljednja tri dana. Zahvaljujemo i Centru za socijalni rad, kao i načelniku Bošku Jugoviću, koji su, takođe, podržali ovu aktivnost“, istakao je Škipina.

On je podsjetio da su prve godine, kada je akcija pokrenuta, prikupili 80 paketića, druge 200, a ove godine 330 paketića.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare