Podijeljeno 160 paketa socijalno ugroženim licima

0
Crveni krst RS
Ilustracija

ISTOČNO SARAJEVO – Opštinska organizacija Crvenog krsta Istočna Ilidža podijelila je, povodom pravoslavnog Vaskrsa, oko 160 humanitarnih paketa za socijalno najugroženija lica.

Sekretar Opštinskog odbora Crvenog krsta Istočna Ilidža Ranko Skakavac izjavio je Srni da su svi koji su došli u prostorije ove organizacije, bez obzira na to da li su bili na spisku, dobili paket vrijedan od 32 do 34 KM, u zavisnosti od namirnica koje su u njemu.

„U paketu su brašno, ulje, šećer, so, tjestenina, supa, konzerve, sredstva za higijenu i drugo“, precizirao je Skakavac i naglasio da su humanitarne pakete dobili građani svih vjeroispovijesti, te da su neki dolazili i iz opština federalnog Sarajeva.

On ističe da je akciju podržala opština Istočna Ilidža, a humanitarnu pomoć prikupljali su učenici Srednjoškolskog centra i osnovnih škola „Petar Petrović NJegoš“ i „Aleksa Šantić“.

Skakavac je podsjetio da Opštinski odbor Crvenog krsta Istočna Ilidža svake godine pred Božić i Vaskrs organizuju akcije za pomoć socijalno najugroženijim stanovnicima.

„Ko god dođe u naše prostorije, pomognemo mu u skladu sa mogućnostima. Ima mnogo slučajeva kada je ljudima potreban i novac“, navodi Skakavac.

On je najavio da bi poslije vaskršnjih praznika trebalo da bude pokrenuta akcija pomoći porodici sa četvoro djece sa područja opštine Istočna Ilidža, jer je majka bolesna, a otac ne radi.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments