Podijeljeno 130 paketa pomoći ženama iz sedam opština

0

SOKOLAC – Predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske jutros su na Sokocu podijelili 130 paketa pomoći ženama sa sela iz višečlanih porodica iz sedam opština na području Sarajevsko-romanijske i gornjodrinske regije.

Rukovodilac Područne jedinice Sokolac Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi Jelena Mićić rekla je Srni da jedan paket sadrži 15 jednodnevnih tovnih pilića, 90 kilograma koncentrata za ishranu i potrebne vitamine.

Ona je dodala da žene koje učestvuju u ovom projektu, osim truda oko tova pilića neće imati drugih troškova u obezbjeđenju hrane, te se očekuje da će dobiti 40 do 50 kilograma pilećeg mesa za svoju porodicu.

„Prioritet Republike Srpske u ovom trenutku, pored suzbijanja epidemije virusa korona i njenih posljedica na zdravlje stanovništva, jeste i da se proizvede što više hrane i obezbijedi sigurnost stanovništva“, rekla je Mićićeva.

Prema njenim riječima, ovaj vid podrške ženama Sarajevsko-romanijske regije organizovan je u okviru projekta „Formiranje džender tima i iniciranje inovativne džender akcije za rodno odgovorno budžetiranje na regionalnom nivou“, koji sprovodi resorno ministarstvo.

Mićićeva je dodala da projekat podržava organizacija UN žene, uz finansijsku pomoć Švedske i u partnerstvu sa DŽender centrom Republike Srpske.

Ona je navela da je obezbijeđeno ukupno 200 paketa tovnih pilića koji će danas biti podijeljeni u Sarajevsko-romanijskoj i gornjodrinskoj regiji.

Mićićeva je navela da je na Sokocu podijeljeno 130 paketa pomoći za žene sa područja opština Rudo, Višegrad, Čajniče, Rogatica, Novo Goražde, Sokolac i Han Pijesak.

Blaženka Janjušević iz sela Sokolovići kod Sokoca, majka petoro djece, rekla je da će joj ova pomoć značiti mnogo u obezbjeđivanju hrane za njenu višečlanu porodicu.

Rade Tomović sa Han Pijeska, koji je preuzeo paket tovnih pilića i potrebnu hranu, kaže da za njegovu porodicu ovaj vid pomoći znači mnogo, jer će bez ikakvih troškova uz malo truda dobiti dovoljno pilećeg mesa. On je zahvalio donatorima za pomoć ženama na selu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare