Podijeljeno 110 sjemenskih paketa vrijednih 12.000 KM

0

Opština Pale danas je podijelila 110 paketa za proljećnu sjetvu, za koje je iz budžeta izdvojeno 12.000 KM.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Žarko Čović rekao je da paketi sadrže osnovni sjemenski materijal – krompir, luk, boraniju, grašak, cveklu, mrkvu i ostale povrtne kulture koje mogu da uspijevaju na ovom području.

On je dodao da su paketi podijeljeni s ciljem podsticanja razvoja poljoprivredne proizvodnje.

„Ove godine u podjeli sjemenskih paketa opština Pale je samostalno učestvovala, bez drugih sufinansijera, tako da je 12.000 KM lokalna zajednica izdvojila iz vlastitog budžeta“, naglasio je Čović.

Čović je naveo da su paketi podijeljeni u saradnji sa Centrom za socijalni rad, Udruženjem višečlanih porodica „četiri plus“ i drugim građanskim udruženjima.

Predsjednik Udruženja višečlanih porodica Pale „Četiri plus“ Željko Ninković rekao je da je veoma značajno što je opština ove pakete dodijelila i višečlanim porodicama kao priznanje za njihov doprinos društvu, a ne kao pomoć socijalno ugroženim kategorijama jer to nisu.

„Na neki način osjetili smo razliku, da nas odvajaju od ostalih porodica i dodjeljuju podsticaj, a ne samo da se osjećamo kao neko kome je potrebna pomoć. Ovo je neka vrsta nagrade za ono što smo učinili za naše društvo“, istakao je Ninković.

Član Udruženja „Četiri plus“ Jelena Golijanin, koja je majka četvoro djece, istakla je da je podrška višečlanim porodicama dobrodošla, te da je današnja dodjela sjemenskih paketa jedna vrsta priznanja zajednice za doprinos koji ove porodice daju društvu.

Golijaninova je istakla da se višečlane porodice trude da odgoje više djece, koja će sutra biti nosioci društva i da pokažu drugima da to i nije baš tako teško.

„Može se stići i posao i porodica i djeca i sve druge obaveze. Mi smo primjer za to“, poručila je Golijaninova.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare