Podijeljeni paketi za socijalno ugrožene

0

SOKOLAC – Opštinska organizacija Crvenog krsta „Romanija“ na Sokocu uručila je 15 paketa pomoći osnovnih životnih namirnica socijalno ugroženim licima, rekao je Srni predsjednik Aktiva mladih ove humanitarne organizacije Aleksandar Mimić.

On je istakao da su danas predstavnici Crvenog krsta i Aktiva mladih uručili pomoć i Specijalnoj bolnici za psihijatriju na Sokocu, koja se sastojala od odjeće i obuće za pacijente.

Mimić je naglasio da je ovaj vid pomoći obezbijeđen zahvaljujući Republičkoj organizaciji Crvenog krsta Srpske. On je najavio da u narednom periodu slijedi još aktivnosti, od kojih izdvaja angažovanje volontera na prodaji markica, okviru programa obilježavanja Nedjelje Crvenog krsta.

Prema njegovim riječima, predstavnici Crvenog krsta Sokolac održaće 18. maja predavanje djeci predškolskog uzrasta u sokolačkom vrtiću i prikazati crtani film o pružanju prve pomoći.

Mimić je rekao da će tokom naredne sedmice Crveni krst u saradnji sa lokalnim Domom zdravlja „Dr LJubomir Ćeranić“ organizovati besplatno mjerenje krvnog pritiska.

On je najavio da će se na Sokocu 23. maja održati regionalno takmičenje u pružanju prve pomoći.

Aktivisti ove humanitarne organizacije planirali su i akciju dobrovoljnog darivanja krvi u kojoj će učestvovati i sokolački maturanti.

Crveni krst Republike Srpske od 8. do 15. maja obilježava Nedjelju Crvenog krsta brojnim aktivnostima i najavljuje značajan jubilej 30 godina rada ove humanitarne organizacije u Srpskoj.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare