Podijeljeni ključevi za 10 obnovljenih kuća

0

ROGATICA – Načelnik opštine Rogatica Tomislav Puhalac i zamjenica ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Radmila Mitrović danas su u Rogatici podijelili ključeve 10 obnovljenih kuća na području ove opštine.

 
„Značajna nam je svaka kuća jer je Rogatica mnogo razrušena u proteklom ratu. Zahvalni smo Ministarstvu kao i svima onima koji su nam pomogli. Ove aktivnosti se nastavljaju i u vremenu koje je pred nama“, izjavio je tom prilikom načelnik Puhalac za prisutne medije.

Zamjenica ministra govorila je ovom ali i ostalim prijektima koje je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice realizovalo na području Rogatice:

„Implementirali smo niz projekata na obnovi stambenih jedinica za povratnike, a takođe i više projekata iz oblasti infrastrukture. Projekat o kome je danas riječ odnosi se na deset stambenih jedinica u vrijednosti od 250 hiljada KM. 150 hiljada odnosi se na 6 stambenih jedinica za povratnike srspke nacionalnosti i nacionalne manjine, 4 jedinice za povratnike bošnjačke nacionalnosti i nacionalne manjine. Do sada je na području opštine Rogatica, preko Komisije za izbjeglice i raseljena lica i Fonda za povratak za zajedničke projekte izdvojeno 2 miliona i 531 hiljada KM i za CEP 1 milion i 880 hiljada KM“, izjavila je zamjenica ministra.

Prisustvo predstavnika Ministarstva iskorišteno je i za razgovore o još nekim temama.

Iskoristili smo priliku da sa zamjenicom ministra razgovaramo na širok spektar tema. Bili smo u prilici da iz prve ruke čujemo koje su to oblasti djelovanja gdje nam ovo Ministarstvo može pružiti pomoć u narednom periodu. Razgovarali smo i o nekim konkretnim projektima. Mi smo izrazili naše potrebe i želje, naišli smo na razumijevanje, u omjeru u kome je Ministarstvo u prilici da nam bude na raspolaganju. Važno je da postoji obostrana spremnost za saradnju, ali i to da smo bili u prilici da iz prve ruke čujemo sve o aktivnostima ovog Ministarstva, što će nam, svakako, biti od koristi u radu i planiranji“, izavio je Tomislav Puhalac načelnik optine Rogatica po završetku sastanka sa zamjenicom ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Radmilom Mitrović.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare